Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Koło dojazdowe/zapasowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Moje auto zostało wyposażone w "zestaw naprawczy" mam plan, aby zakupić koło dojazdowe.

W związku z tym mam pytanie, czy w ASO istnieje taka możliwość, a jeśli ktoś kupował to jak sprawa wygląda cenowo.

Ponadto czekam na opinie czy zamiast "dojazdówki" może lepiej kupić tradycyjny zapas, tylko jaki rozmiar, aby wszedł w miejsce w podłodze.

Obecnie otwór na koło jest wyłożony styropianem w którym to znajduje się wspomniany zestaw naprawczy. Czy wraz z zakupem dojazdówki, bądź też koła zapasowego, trzeba jakoś specjalnie doposażyć auto, aby zamocować dojazdówkę/zapas?

WSZYSTKIM WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM 2010 ROKU!!!

Opublikowano

Lepiej kupić dojazdówkę bo jest lżejsza, a tradycyjne koło może nie wejść w miejsce zestawu naprawczego, ceny dojazdówek na allegro zaczynają się od około 200zł

Opublikowano

dioniz, poszukaj na forum - ktoś już kiedyś przerabiał temat koła zapasowego w B7 i było tam kupę info nt. wymiarów itd.

Opublikowano

ja kupiłem dojazdówkę 15-stkę z prawie nówką oponką za 80zł w wulkanizacji :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Czy jeśli do auta mam założone koła 16" to dojazddówka może być w rozmiarze 15"? Wydaje mi się że nie powinno być problemu, ale proszę o opinie.

Opublikowano

Ja bym kupił normalne koło zapasowe i nie bawiłbym się w dojazdówki. Na wiosnę coś takiego też planuję. :good: Tak jak mówił edmondo jest gdzieś na forum info o rozmiarze. Jak znajdę wątek to ci podrzucę. :good:[br]Dopisany: 06 Styczeń 2010, 07:35_________________________________________________Tutaj masz kolego co nieco na ten temat - tak na szybko. :evil:http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t89951.0.html;highlight=koło+zapasowe I ztego co widać nawet 17ka wchodzi na zapas... :gwizdanie:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat bo mam pytanko: póki co mam zestaw naprawczy który jest w tym styropianowym pakunku. Czy jeśli kupię dojazdówkę i dodatkowo styropianowe wypełnienie aby zmieścić tam narzędzie, to czy nadal będzie można to przykryć tym okrągłym plastikowym okrągłym zamknięciem? Mowa o B7 Avant. Ma może ktoś dojazdówkę i może zrobić fotkę?

Opublikowano

Wiesz co ja wywalilem styropian i zestaw naprawczy :) ( moze ktos chce kupic buteleczke z uszczelniaczem? )

Nie mam dojazdowki tylko felge stalowa 16 i oponke, ten okragly plastik troszke wystaje aniezeli to bylo w zestawie naprawczym, ale nie przeszkadza mi to.

Opublikowano

dzięki Rosemeyer :) Tak więc jadę do ASO kupić styropian do dojazdówki :)