Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dziwny dźwięk przy odpalaniu na sporym mrozie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio zaskoczyły nas dosyć wysokie mrozy, otóż gdy auto postoi dłuższy czas na takim sporym mrozie -10, przy odpalaniu auta z silnika wydobywa się na chwilkę dziwny dźwięk(zgrzyt) tak jakby z rozrusznika czy jak? czy coś przymarza i dlatego występuje taki dźwięk? przy niższych temp dźwięk nie występuje

czekam na wasze podpowiedzi :hi:

Opublikowano

ten dźwięk pojawia się tylko przy pierwszym odpaleniu na zimno? potem już jak odpalasz to go nie ma?

przerabiałem temat rozrusznika i u mnie pojawiał się taki dźwięk jakby tarcia, czy takiego rzężenia i właśnie działo się to na zimnym silniku, jak był ciepły to odpalał idealnie, w lato też było super i okazało się, że po prostu jakieś tam jego elementy były zaśniedziałe, zrobiłem to i cisza..także nie wiem ale może masz podobnie

ale może jeszcze jakis spec się w tym temacie wypowie :mysli:

Opublikowano

mam to samo - króciutki dżwięk pojawia się tak naprawde w momencie kiedy rozrusznik kończy prace a autko już odpala?? - to będzie coś z bendixem chyba ale na razie tego nie robie

Opublikowano
  • Autor

tak ten dźwięk pojawia się tylko jak długo stoi na sporym mrozie, potem wszytko lux odpala, w lato to nie wystepuje i nie ma tego dźwięku...tak jak Kkrawat pisze, wystepuje to wtedy kiedy rozrusznik kończy pracę. A może to być alternator? no i czy jest to coś poważnego, czy nie przejmować sie tym? [br]Dopisany: 06 Styczeń 2010, 10:59_________________________________________________? :gwizdanie:

Opublikowano

nie przejmuj się ;) musiałbyś wywalić rozrusznik i zmienić bendix/automat- ja nic nie robie ze swoim już drugą zime i jest ok

Opublikowano

mam to samo jak są mrozy to rozrusznik zawsze przy pierwszym odpaleniu jak stoi długo a jak jest cieplej to nie w lecie idealnie pali