Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKE] Rozrząd - jakie części + pytania ogolne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów!

Czeka mnie niedlugo wymiana rozrządu - ostatnio byl wymieniony po 126 tys a jest obecnie 181 tys - i podobno czas.... Wiec chcialem sie dowiedziec czy na przyklad kompletny zestaw firmy SKF bedzie dobry ? A jezeli nie to jaki polecacie ?

No i przy okazji chcialem sie dowiedziec co jeszcze powinienem wymienic - rzutem na tasme , czytalem kilka watkow i jakichs walkach wyrownowazajacych ale nie jestem pewien czy w moim silniku tez sa z tym problemy. Silnik ma program na 320 Nm (z 285) oraz 147 koni - sprawdzany na hamowni (firma Detech). Pomozcie doradzcie co tam ewentualnie sprawdzic/ wymienic zeby nie bylo niespodzianki. Czy te silniki - BKE - maja jakies znane ogolnie slabe punkty ? :mysli:

pozdrawiam

Wojtek

Opublikowano

Witaj,

Ja całkiem niedawno wymieniałem rozrząd - wg. książki serwisowej rozrząd wymienia się co 120 tys km (oczywiście chodzi o oryginały a nie zamienniki) W skład kompletnego rozrządu wchodzi :

- Rolka,

- Napinacz,

-Pasek,

-pompa wody.

DODATKOWO POLECAM WYMIENIĆ RÓWNIEŻ PASEK WIELOKLINOWY (nie jest to jakiś duży wydatek)

Za oryginalny komplet rozrządu zapłaciłem 590zł (faktura itd.) - robocizna to 400zł (wiadomo, wszystko zalezy od warsztatu...)

http://www.allegro.pl/item868165675_rozrzad_vw_audi_seat_skoda_1_9_tdi_oryginal_nowy.html

Polecam tego allegrowicza, sam korzystałem z jego oferty.

Jeśli jesteś w 100% pewny, że przebieg Twojego auta jest rzeczywisty i rozrząd był wymieniany przy 126 tys km to ja na Twoim miejscu wstrzymałbym się z wymianą. Jeśli sprowadziłeś auto dla siebie to powinieneś rozrząd wymienić jak najszybciej. (Ja wyznaje taką zasadę : jeśli sprowadzam auto używane to od razu wymieniam olej i rozrząd... to taka podstawa wg mnie.)

:>