Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podłączenie krańcówek do alarmu i odcięcie zapłonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie posiadam AUDI A4 1.8 KOMBI 1998r i mam pytanie gdzie wpiąć się do wyłączników krańcowych wszystkich drzwi aby nie oryginalny alarm widział, że któreś z drzwi w aucie zostały otworzone? W obecnej chwili podpiąłem się po wiązkę od drzwi kierowcy i po rozbrojeniu alarmu wszystko jest ok pod warunkiem, że zostaną otworzone drzwi kierowcy. Natomiast otwierając inne drzwi ( pasażer przód lub tył) alarm nie widzi ich otwarcia i po 30 sekundach uzbraja się. Jakiego koloru są kabelki od krańcówek i gdzie je mogę znaleźć? Drugie pytanie to jakiego koloru kabel podłączyć przez przekaźnik odcięcia zapłonu aby po włączeniu się alarmu zapłon w aucie został odłączony? Z góry dziękuję za pomoc.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podłącz przekaźnik pod lampkę w podsufitce, w taki sposób żeby się załączał razem ze światłem, styki przekaźnika podłącz kolejno jeden do masy a drug do przewodu z alarmu

teraz jak otworzysz którekolwiek drzwi to zapali się lampka, zadziała przekaźnik i alarm się sam nie zamknie :naughty:

Opublikowano

Najbezpieczniej będzie jak odetniesz 15'tke na kolumnie kierownicy (z tego co pamiętam to jest to gruby czarny)

Co do krańcówek, to zależy czy w alarmie masz funkcję opóźnienia wejścia z czujników drzwiowych, jeśli tak to łapiesz sygnał ze sterowania lampka kabinową.

Jeśli nie to łapiesz każdą z krańcówek w module komfortu pod dywanikiem kierowcy

Kawowe złącze 16pinowe (czarno-czerwony, czarno-fioletowy, czerono-szary, zielono-żółty)

W czarnym złączu 12pinowym masz domykanie po podaniu na pin 12 (zielono-niebieski) wydłużonego impulsu "zamknij"

Jeśli to pneumat, to wszystkie sygnały łapiesz na złączach kompresora.

Krańcówki w złączu 16pin (brązowo-biały, brązowo-żółty, biało-czarny) komfort masz na złączu 12 pinowym pin10 (czerwono-brązowy)

Opublikowano

Zakładałem alarm i długo szukałem tych kabelków ale w końcu znalazłem jeśli masz z tyłu pompke z opcją kofort to wszystkie kable znajdziesz w jednej z białych wtyczek, probówka w ręke i sprawdzasz pamiętaj tylko o założeniu diód. Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

rysiuu - czy możesz wrzucić fotkę jak wygląda to złącze 16 pinowe, bo ja w swoim A4 z 1997 r mam tylko 10 pinowe takie jak na początku tego wątku:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=68804.0

A może chodzi o jeszcze inne.

Szukałem dzisiaj przewodu sygnału domykania szyb oraz sygnałów z czujników otwarcia drzwi i nic nie znalazłem przez co nie mogę uruchomić alarmu :confused4:

Opublikowano

W takim razie zobacz na kompresorku:

krańcówki znajdziesz w złaczu C

brazowo/bialy Pin7

brazowo/zólty Pin6

bialo/czarny Pin10

domykanie - złacze A pin 10 czerwono/brązowy

W pojazdach 1996-1997, numery zacisków w złączach są inne, lecz kolory są zachowane.

Tak, czy tak warto probnikiem posprawdzac czy wszystko sie zgadza

Opublikowano

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź - jutro sprawdzę i napiszę co z tego wyszło.

Jak rozpoznam złącza C i A - są tak oznaczone ?

Opublikowano

Z tego co pamiętam to są oznaczone.

złącze A 12pinowe

zlącze b 8pinowe

złącze c 16pinowe

Opublikowano

Znalazłem i to działa :>

Wielkie dzięki rysiuu :hi:

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie mam takie pytanie ponieważ chce założyć alarm ale brakuje mi kilku szczegółów i teraz tak:

1. Czy mogę podłączyć przewód który trzeba podłączyć pod krańcówkę pod swiatełko nad pedałami które w momencie otwierania drzwi sie zapala wiec daje jakis sygnał ???

2. Gdzie mam się wpiąć żeby otwierać bagażnik z pilota ??

Z góry dzięki za odpowiedz

Krzysiek

Opublikowano

Panowie mam takie pytanie ponieważ chce założyć alarm ale brakuje mi kilku szczegółów i teraz tak:

1. Czy mogę podłączyć przewód który trzeba podłączyć pod krańcówkę pod swiatełko nad pedałami które w momencie otwierania drzwi sie zapala wiec daje jakis sygnał ???

Krzysiek

AD1 Nie bo ta lampka w nogach zapala się tylko po otwarciu drzwi kierowcy-reszta drzwi nie będzie podpięta.
Opublikowano

Krzysiek

AD1 Nie bo ta lampka w nogach zapala się tylko po otwarciu drzwi kierowcy-reszta drzwi nie będzie podpięta.

ok krańcówkę chyba podepnę pod brązowo-biały (oświetlenie wnętrza)

ale dalej nie wiem co z bagaznikiem??? gdzies wyczytałem ze trzeba to podłączać przez przekaźnik , czy to prawda czy wystarczy pod kabelek odpowiadający za otwieranie klapy??