Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Centralny zamek nie działa w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wiecie jaka jest przyczyna w układzie pneumatycznym, że kluczyk w drzwiach kierowcy nie otwiera zamka i muszę najpierw kluczykiem otworzyć okno i klamką drzwi, a od pasażera kluczyk otwiera drzwi, ale nie uruchamia centralnego zamka na inne drzwi? W klapie bagażnika kluczyk uruchamia otwieranie wlewu paliwa.Pompka w bagażniku sprawdzona--działa. Jak zdjąć tapicerkę drzwi w opcji z elektrycznymi szybami bo na forum jest ale z korbką. Proszę o radę.

Czy ktoś wie jaki moduł znajduje się nad pompką pneumatyczną centralnego zamka w bagażniku bo wygląda ,że to jest sterowanie pompką radiowe ale poprzedni właściciel nic mi o tym nie przekazał. napis na tym module jest "magic touch" i wygląda,że to jest moduł zamontowany fabrycznie.

oSzki.jpg

Opublikowano

muszę najpierw kluczykiem otworzyć okno

to bardzo interesujące,co napisałeś...mógłbym sie dowiedzieć,jak to robisz?Czyżbyś przytrzymywał klucz w poz.otwarcia,szyba "zjeżdża" i wtedy dostajesz sie do środka?

co do reszty-to moze podepnij Vaga i zobaczymy,jakie bledy są w sterowniku,czy gdzieś prąd niedochodzi... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Tak właśnie otwieram

Opublikowano

To nawet bardziej interesujące, bo jak przekręcisz kluczyk, żeby szyby się otwarły, zamek w drzwiach kierowcy powinien odblokować się mechanicznie, nawet jak centralny nie działa.

Opublikowano

Tak właśnie otwieram

no to trzeba sie z tym szybko uporac,bo musi to być uciążliwe- tak,jak pisałem wyżej-Vag-błędy do sprawdzenia,potem wszystkie weże,idące do zamków-mozliwa nieszczelność,lub całkowita niedrożność :wink4:
Opublikowano

Tapicerkę drzwi zdejmujesz tak samo, jak wersji z korbkami. Moduł który pokazałeś, na pewno nie jest oryginalny.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za szybką reakcję i jeżeli mechanicznie powinien się otwierać to koniecznie muszę zdjąć tapicerkę , odkręciłem dwie śrubki na górze ale dalej nie mogę odjąć tapicerki czy jest ona przyklejona i trzeba mocno ją oderwać? nie widać żadnych więcej śrubek.

Opublikowano

Są jeszcze dwie śrubki przy uchwycie do zamykania drzwi zasłonięte zaślepką. Zaślepka jest wciskana od dołu i przykręcona wkrętem.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki - powalczę dalej jutro lub w poniedziałek i wtedy napiszę o efektach[br]Dopisany: 16 Styczeń 2010, 23:52_________________________________________________Witam ponownie. Dzięki wskazówkom z tego FORUM zdjąłem tapicerkę drzwi, następnie wyjąłem plastikową osłonkę zamka i okazało się ,że urwany jest (pękł) uchwyt metalowy za pomocą którego obrót kluczyka pociąga cięgno do rygla zamka drzwi.

W załączeniu zdjęcie urwanego cięgna.

Centralny zamek czyli pneumatyka jeszcze mi nie działa ale wywnioskowałem na podstawie jednej rurki, że w rurkach powietrznych są zamarznięte krople wody. Poczekam aż same się rozmrożą bo należałoby cały układ rozmrozić i przedmuchać.

1Qqbe9.jpg

Głowna przyczyna rozszyfrowana więc można zamknąć wątek.

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

poczekamy,jak całkowicie rozwiążesz problem :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Czy ktoś wie jak dobrać się do króćca rozdzielczego pneumatyki centralnego zamka? - prawdopodobnie z prawej strony samochodu bo pneumatyka w drzwiach nie działa ale w klapce paliwa i bagażniku działa a więc tył działa.

Przedmuchałem kanaliki powietrzne w bloku pompki centralnego i problem rozwiązany a opis w wątku Pompka działa połowicznie z dn 02.03.2010r.

Temat do zamknięcia.