Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Włączają mi się samoistnie światła hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie!

Mam problem ze światłami hamowania. Otóż zauważyłem, że w moim zaparkowanym aucie świecą są światła hamowania...

Parokrotnie schodziłem do samochodu, otwierałem drzwi, wciskałem pedał hamulca, puszczałem go i problem ustawał .... na jakiś czas....

Po kilku minutach znów zaświeciły się samoistnie światła hamowania ... i tak parę razy.

Wyciągnąłem na noc bezpiecznik od świateł hamowania by nie rozładował mi się akumulator ;-) Niestety nie jest to rozwiązanie problemu.

Co może być tego powodem ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Marcin z Krakowa (tel.: 0 509 955 866)

Opublikowano

wydaje mi się,że to jest czujnik na pedale hamulca-tam bym zajrzał i zmonitorował cały czujnik i kable :wink4:

Opublikowano

Spróbuj czy działa tempomat,jak nie to automat stopu.

Opublikowano

nie wiadomo czy kolega ma tempomat :mysli:

miałem to samo - winny był czujnik stopu !

jest on przy pedale hamulca,

1. wypnij kostkę z instalacją

2. okręć czujnikiem w lewo i pociągnij - powinien wyjść bez problemu.

3.złap czujnik w ręke i pociąg zgodnie ze strzałką (nr 1) - trzpień jest tak zbudowany że ma ząbki w środku i zacznie przeskakiwać

czujnikstopu.jpg

4. włóż czujnik na miejsce nie zapominać żeby nim nie okręcać, ( blokada nr2 ) - powinien on tak samo lekko wejść jak zchodził, jeśli jest inaczej to sprawdź czy dobrze go wkładasz, złe włożenie nic nie uszkodzi ale nie będzie można czujnika właściwie przekręcić i będzie miał luz co spowoduje nieprawidłowe działanie.

5. stań pod ścianą autem lub poproś kogoś żeby sprawdził kiedy zaczyna świecić stop, możliwe że będzie trzeba doregulować przez powtórne wciśnięcie trzpienia o 1 lub 2 ząbki.

6. gratulacje - możesz iść se strzelić browara i być z siebie dumny że właśnie zaoszczędziłeś coś koło 80pln (aso) :naughty:

Opublikowano

6. gratulacje - możesz iść se strzelić browara i być z siebie dumny że właśnie zaoszczędziłeś coś koło 80pln (aso) :naughty:

fantastic fantastycznie :oklaski: :tongue4:

Opublikowano

nie wiadomo czy kolega ma tempomat :mysli:

miałem to samo - winny był czujnik stopu !

jest on przy pedale hamulca,

1. wypnij kostkę z instalacją

2. okręć czujnikiem w lewo i pociągnij - powinien wyjść bez problemu.

3.złap czujnik w ręke i pociąg zgodnie ze strzałką (nr 1) - trzpień jest tak zbudowany że ma ząbki w środku i zacznie przeskakiwać

czujnikstopu.jpg

4. włóż czujnik na miejsce nie zapominać żeby nim nie okręcać, ( blokada nr2 ) - powinien on tak samo lekko wejść jak zchodził, jeśli jest inaczej to sprawdź czy dobrze go wkładasz, złe włożenie nic nie uszkodzi ale nie będzie można czujnika właściwie przekręcić i będzie miał luz co spowoduje nieprawidłowe działanie.

5. stań pod ścianą autem lub poproś kogoś żeby sprawdził kiedy zaczyna świecić stop, możliwe że będzie trzeba doregulować przez powtórne wciśnięcie trzpienia o 1 lub 2 ząbki.

obstawiam na 100% że to czujnik !

PS opis :kox: