Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

CB - alan 109 - warto? jeśli nie.. to może coś innego.. ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie :) i Panie :decayed:

Mam pilny temat - dziś zobaczyłem, że jest wyprzedaż w media cb - alan 109. koszt to 150zł. Warto to w ogóle brać? Ma już gruchę i wejście zapalniczki. Brakuje tylko antetny.

Więc poradźcie coś szybko - czy warto to brać i popierniczać tam czy raczej olać temat?

Pilnie proszę o odpowiedź..

Z góry wielkie dzięki!!

P.S. szukając po necie jednak już tak się nie spieszę.. z netu wyjdzie praktycznie mi tak samo. a jak ładnie zakręcę to może i taniej..?

Jeżdżę normalnie - zrobiłem ok 8-9 tys w pół roku. Radio będzie mi potrzebne sporadycznie bardzo. I w sumie to albo na Miśki albo na wahadełka gdy coś się tam rozjedzie po drodze.

Dlatego uważam, że płacenie za komplet 1000zł to przesada :P

Alan 109+antena wyniesie mnie powiedzmy 300 zł. 400 totalny max, bo antena to raczej porządna musi być. Znalazłem komplecik (niżej jest link w poście o nr 10) za ok 500 zł.. i myślę, że to górna granica kasy. A komplecik też z tego co mi się WYDAJE jest bardzo ok.

Jednak nie mam o tym pojęcia - dlatego bardzo proszę was o pomoc :)

Z góry bardzo dziękuję!!

Pozdrawiam.

Opublikowano

Midland to dobry sprzęt, więc śmiało możesz brać

Opublikowano
  • Autor

tylko biegam po necie i widzę, że np. "nie trzyma 19" ... i ni huku nie mam pojęcia o co w tym chodzi :/

Opublikowano

Stary Midland zapomniałes dodac :naughty: , te nowe juz nie są takie dobre :wink4:

Opublikowano

Stary Midland zapomniałes dodac :naughty: , te nowe juz nie są takie dobre :wink4:

majki :wink4: miałem 100 plus i była niezła
Opublikowano

toż napisałem, że stare były ok :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

chłopaki.. chłopaki.. mnie o tego jednego chodzi konkretnego :P

Opublikowano

150 zł nie pieniadz, ale szczerze to dołóż kasy i kup cos porzadnego z czego będziesz zadowolony, Unidena 510 mozna juz za 240 zł uchodzic :naughty:

Opublikowano
  • Autor

heh, no ok - w sumie to z tego co widzę na allegro to raczej lepiej wyjdę zamawiając z netu tak czy siak..

Opublikowano

Ja mogę polecić radio "ALAN 109 + antena PRESIDENT FLORIDA" jestem bardzo zadowolony:).

Opublikowano
  • Autor

właśnie raczej tak zrobię. tylko ze antena może missouri? ten Twoj zestaw jaki ma zasięg na trasie ?

Ew znalazłem coś takiego na allegro:

http://allegro.pl/item884466501_cb_radio_president_johnny_iii_asc_ant_missouri.html

i wygląda dość miło.. :) [br]Dopisany: 22 Styczeń 2010, 14:33_________________________________________________no ludziska.. mam uwierzyć, że nagle się nikt na CB nie zna? :blink: :blink: :shocked:

Opublikowano

President to już marka sama w sobie :good:

Opublikowano

Noo, jak już za 209 można kupic 520 to wcale bym się nie zastanawiał nad jakimś paździerzowatym Midlandem za 150 zł :naughty: Z antenką Missouri będzie hulało az miło przez długie lata :wink4:, aczkolwiek Missouri jest dosyć droga antena, w dobrych pieniądzach kupujesz Sirio AS100 i śmiga aż miło :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no właśnie, ale na presidenta 3 narzekają. 2ka strasznie droga.. a mi chodzi o komplecik do 500 zł. grazny oraz majki-m dziękuję za sugestie :) ale... no koowa, wtf??

http://www.e.strefa.pl/articles.php?pg=93&lng=pl

gdzie czytamy:

W styczniu 2007r Prezes Urzędu Kontroli Elektronicznej wydał decyzję o wpisaniu radyjek CB Uniden 520 i 510 XL do "Rejestru wyrobów niezgodnych z zasadniczymi wymaganiami" ...

czyli odpada :( :( czasem Misiaki sprawdzają, a ja na bombę nie chcę się posadzić ;( ;(

Opublikowano

Grany

:bicz2:

a co do radyjka to dla mnie ideał... i dla tysięcy innych jeżdżących...

Opublikowano

Dokładnie, czasami gdzies tam słychac że sprawdzają,możesz sobie zalatwić starą deklarację i śmigac..poszukaj , gdzieś ten temat był już wałkowany.

Opublikowano
  • Autor

sorka grazny - nie mój komp i strasznie licho mi się na nim pisze :/

majki-m chodzi Ci o starą deklarację czyli homologację? ale to przecież nie da nic skoro już jest nieważna :blink:[br]Dopisany: 22 Styczeń 2010, 22:18_________________________________________________heh.. a aukcje już zdjęli.. no i tak właśnie to wygląda w tym kraju.. :wallbash:

tak więc jednak bym wolał coś z homologacją ;) [br]Dopisany: 22 Styczeń 2010, 23:17_________________________________________________tak patrzę i patrzę i rzeczywiście - wszyscy chwalą unidena (który odpada - nie ma homologacji) albo presidenta johnna II asc lub harry II. przy czym żeby to asc było poprawione.

z tych dwóch które polecacie? i skąd mam wiedzieć, że to asc jest już poprawione? :/

Opublikowano

Wiam, koledzy ja posiadam CB president Johnny II i antenke presidenta florida, ten komplecik jest supe, pracuje w czechach przez to kazdy dzien tam jestem i chociazby z Karwiny odbieram nadawanie polaków oddalonych o ok 25 km wiec uwazam ze jest to bardzo dobry sprzet, przyczym uzywanego cb z president mozna kupic za dobre pieniądze...

Opublikowano

Jeśli chodzi o Alana 109 to: Pracuje jako kierowca i gdy się przyjmowałem do pracy w ciężarówce miałem właśnie to radyjko. Nie wiem ile radyjko ma lat ale na dzień dobry radio nie działało i oddałem do naprawy, diagnoza - " zimny lut " lub "zimny styk" ( czytałem sporo opinii o alanach i to jest ich największa bolączka, koszt naprawy 30 zł. Po 6 - ściu miesiącach spokoju znów awaria. Radyjka w ogóle nie dało się włączyć - nie znam przyczyny ale za naprawę też policzyli 30 zł. No i po tej naprawie za jakieś dwa miesiące zgasło na amen. W jednym serwisie powiedzieli że nie do uratowania a w drugim leży już pewno z miesiąc i cisza - gość do tej pory naprawia. Powiedział mi że Alany w plastikowej obudowie nie nadają się do samochodów o twardym zawieszeniu ( do ciężarówki to już w ogóle ) i gość ma chyba rację bo na okres naprawy założyłem do ciężarówki swoje prywatne dwumiesięczne radyjko właśnie Alana 109 - po dwóch tygodniach użytkowania zauważyłem że radyjko dziwnie zaczęło mi przerywać , z nadawaniem tak samo coś jest nie tak. Ciężko to opisać ale radio ewidentnie szwankuje. Także myślę skasować szefa za tego mojego Alana i zostawić go w tej ciężarówce, a sam rozglądnę się za czymś innym.