Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Stukanie pukanie w przednim kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio miałem mały problem z chałasem wydobywającym się gdzieś z okolic przedniego koła. Podczas ruszania na pierwszym biegu słychać było delikatne pukniecie (PYK kiedy pojazd sie unosił oraz opadał czyli pukalo 2 razy) przy zmianie biegu na drugi znów słychać było pukniecie i z dwójki na trojkę to samo po czym dalej juz nie było tego słychać tzn przy przełączaniu z trojki na czwórkę oraz czwórki na piaty bieg. Podczas podjazdu na krawężnik również wydobywały sie te dźwięki oraz czasem przy ostrym hamowaniu. Czytałem troszkę na forum o tym ponieważ mieszkam w UK i nie mam tu żadnego dobrego mechanika. Trzy miesiące temu bylem w Polsce i wymienialem miedzy innymi wahacze dolne wiec je wykluczyłem, niektórzy pisali ze mogą to być amory,przeguby,poduchy,wahacze,końcówka drążka lub też tarcze i klocki. Przegub sprawdziłem jak i gumę na nim, wahacze górne po oględzinach również wykluczyłem Dziś nadszedł dzień przeglądu autko było na szarpakach i odziwo wyszło ze do wymiany są tarcze jak i klocki dodam ze dobrze jeszcze hamował. Wymieniono mi je, szczerze nie myślalem ze to będzie powodem stukania. Po wymianie nic nie puka i nie stuka jest tak jak być powinno w audioli:) tylko koszt byl niekiepski 160F części +47F przegląd. Dodałem to do zawieszenia ponieważ z tego co widze wiele osób ma z tymi stukami problemy wiec może komuś to pomoże. Zastanawiam sie tylko co maja tarcze do pukania w kole bo krzywe nie były po prostu auto miało objawy jak by był padajacy amor tylko przy unoszeniu i opadania było to słychać. Dzięki i pozdrowiona dla klubowiczów!

Opublikowano

jezeli wymiana to tylko całości

prawdopodobnie stuka któryś z górnych wahaczy

podjedz na stację obsługi na "szarpaki" wszystko bedzie widoczne jak na dłoni

[mod]Czy przeczytałeś wogóle co napisał!!!

Dziś nadszedł dzień przeglądu autko było na szarpakach oraz rolkach i odziwo wyszło ze do wymiany są tarcze jak i klocki dodam ze dobrze jeszcze hamował. Wymieniono mi je, szczerze nie myślalem ze to będzie powodem stukania. Po wymianie nic nie puka i nie stuka jest tak jak być powinno w audioli:) tylko koszt byl niekiepski 160F części +47F przegląd. Dodałem to do zawieszenia ponieważ z tego co widze wiele osób ma z tymi stukami problemy wiec może komuś to pomoże. Zastanawiam sie tylko co maja tarcze do pukania w kole bo krzywe nie były po prostu auto miało objawy jak by był padajacy amor tylko przy unoszeniu i opadania było to słychać. Dzięki i pozdrowiona dla klubowiczów!
[/mod]
Opublikowano

Po wymianie tarzcz oraz klockow juz jest ok

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam te same objawy, ale u mnie jeszcze słuchać szorowanie, pompowanie (jak: guma-guma lub guma-metal) przy jeździe na wprost, a przy skręcaniu w lewo lub prawo słychać pisk.