Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Wymiana rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadeszła chwila na wymiane rozrządu w moje "srebnej strzale" dzwonię do mechanika pytam ile , odpowiedz jest do przyjęcia więc następnego dnia zaprowadzam samochód do mechanika. Wieczorem ma byc do odebrania hmm super, dzwoni do mnie mechanik i mówi że ma niezbyt dobre wieści , mianowicie mój silnik jest nie typowy i rozrząd przed modyfikacją i standardowy rozrząd do tego modelu nie pasuje:(( ponieważ standardowy pasek ma ( dokładnie nie pamięta 32 ząbki) a mój potrzebuje 33zabki i cóż w całej Irlandii nie mają. Moje auto było sprowadzone z Japoni i teraz tak albo zamawianie z Japonii albo okazało się mają w Anglii , ehh 4 dni bez samochodu jutro powinien przyjść rozrząd więc może wieczorkiem będę miał auto:)) czy ktos sie spotkał z podobną sytuacją??

Opublikowano

Witam jedni mówią ze do tych silników są 3 rodzaje rozrządu inni że 5 ja jak zmieniałem(tzn. mój mechanik) to okazało sie ze mam oczywiście ten najdroższy ale nie zapłaciłem wiele i wszystko poszło szybko i sprawnie... a po numerze silnika powinni dojść bez problemu jaki to rozrząd

Opublikowano

Zakładasz napincz do nowszego typu i po sprawie,nie ma sie co dziwic irlandia to straszne zacofanie.

Opublikowano
  • Autor

Witam jedni mówią ze do tych silników są 3 rodzaje rozrządu inni że 5 ja jak zmieniałem(tzn. mój mechanik) to okazało sie ze mam oczywiście ten najdroższy ale nie zapłaciłem wiele i wszystko poszło szybko i sprawnie... a po numerze silnika powinni dojść bez problemu jaki to rozrząd

tak jak mówisz po numerze silnika było wiadomo co i jak, lecz mój rozrząd jest jakis nie typowy tak mi powiedział mechanik, jednym słowem pasek który powinien pasować nie pasuje:([br]Dopisany: 24 Styczeń 2010, 18:16_________________________________________________

Zakładasz napincz do nowszego typu i po sprawie,nie ma sie co dziwic irlandia to straszne zacofanie.

nie będę się spierał , prawdopodobnie jutro będzie ten pasek:)

Opublikowano

ale mechanior zanim sie wziął za prace mógł sie rozeznać w temacie co i jak i wsiąść sie za robotę dopiero jak miał wszystkie części tym bardziej jak sprawdzał po nr. silnika

nie ma sie co dziwic irlandia to straszne zacofanie.
z tym sie zgodzę.
Opublikowano

z tym rozrządem rożnie bywa w ADR po nr silnika nie dojdziesz mój mechmanic zrobił tak rozebrał rozrząd zapakował go do zrywki :decayed: i kompletował po wszystkich serwisach i auto chasa zapłaciłem 900zł a ty kolego w Irlandii ile zabuliłeś na nasze :)

Opublikowano

u mnie zalozono napinacz nowszego typu i jest ok :hi:

Opublikowano

u mnie to samo było z 151 zębów na 153 tylko że ja wymieniłem kpl napinacz rolkę tłumik drgań i pasek . Pasek boscha a reszta INA graty kosztowały 750 zł .

Opublikowano

mnie klamoty z robocizną kosztowały 800zł przy tym wymieniałem wszystkie paski

Opublikowano
  • Autor

z tym rozrządem rożnie bywa w ADR po nr silnika nie dojdziesz mój mechmanic zrobił tak rozebrał rozrząd zapakował go do zrywki :decayed: i kompletował po wszystkich serwisach i auto chasa zapłaciłem 900zł a ty kolego w Irlandii ile zabuliłeś na nasze :)

pierwsza wersja była 250eur ale że to nie ten rozrząd to po sciągnięciu z UK cena wzrosła do 350eur plus wymiana kompl wahaczy 150 eur :( w sumie dzisiaj wieczorem mam do odebrania autko i 500eu musze zapłacić ale przynajmniej spokojnie będę jeździł.

Opublikowano

Może być problem, mój kolega od którego kupiłem auto, a zarazem bardzo dobry mechanik, kiedy zadałem pytanie o rozrzad (w necie znalazlem całkiem fajne graty w dobrych cenach) stwierdził, absolutnie mam nic nie kupować-bo akurat moje auto to jakaś przejściówka i on jak robił rozrząd to latał 4 razy do sklepów, żeby dobrac cześci-czyli najpierw trzeba rozebrać i potem kupować części :wallbash:

Opublikowano

święta racja pablosan ja tez byłem 3 razy i dopiero za 3 miałem wszystko jak trzeba .a allegro nie dość ze muszę czekać to jeszcze z 2 razy odsyłać i fureks miesiąc na postoju.

Opublikowano

Tak jak piszą poprzednicy. Zakładasz nowszy komplet pasek 153 z napinaczem do niego dedykowanym i problem z głowy.

Starsze wersje paska 151 miały wadę fabryczną (ulegały nadmiernemu rozciąganiu przy wyższej temperaturze) temu

się z nich wycofali i nigdzie dostać niemożna.