Thomas8010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam wszystkich.Problem mam jak w temacie.A mianowice niewiem co sie stalo. Kiedy odpale silnik nieodczowam ze mam wspomaganie. Kierownica chodzi bardzo ciezko tak jakby auto nie posiadalo wspomagania.Dopiero jak rusze to jest niezle ale moglo by byc lepiej.Ale jak sie tylko zatrzymam to znowu jest zle.Zapewnie wizyta u mechanika mnie nie minie ale chcialbym sie dowiedziec od was koledzy i kolerzanki co moze byc.Ja podejrzewam ze to pompa ale moze cos innego.Pozdrawiam
ROBERT Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Jak jedziesz to zawsze kierownica chodzi lżej Sprawdź płyn w zbiorniczku czy jeszcze w ogóle tam jest, są (lub raczej były) jakieś dziwne dźwięki z okolic pompy ?
Thomas8010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jak jedziesz to zawsze kierownica chodzi lżej Sprawdź płyn w zbiorniczku czy jeszcze w ogóle tam jest, są (lub raczej były) jakieś dziwne dźwięki z okolic pompy ? No wlasnie ze slychac dziwne dzwieki jak skrecam Ale tylko wtedy kiedy ruszam i skrecam.Taki dziwny szum sie wydobywa.Wtedy jeszcze ierownica bardzo ciezko sie kreci. JA rozumiem ze podczas jazdy jest lzej Ale pamietam ze wczesniej ta nie chodzila. Teraz po odpaleniu silnika kierownica sie tak kreci jak by wogule nie bylo paska klinowego zalozonego.Czyli bardzo ciezko.Ale jak tylko rusze to jest w miare dobrze lecz do rewelacji daleko i do poprzedniego stanu.Nic mechanik tylko czeka na mnie
ratrek Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 witam. Ja mam taki sam przypadek na postoju kierownica chodzi mi jak bez wspomagania ale jak tylko dodam troszke gazu i obroty silnika wskocza na 1000 obr. juz jest wszystko ok. nie jest to duzym problemem ale wczesniej mialem wszystko ok a stało mi sie to jak wjechałem w zaspe sniegu przednim prawym kołem ... chyba mi sie luzy na pasku zrobily ale narazie nie mam czasu tego sprawdzic
Thomas8010 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam dziś bylem u mechanika i do wymiany pompa Wiec jest tak jak podejrzewalem.utro auto idzie do naprawy wiec pojutrze bedzie chyba wszystko dobrze. pozdrawiam
ariel Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 Poprostu pompa nie daje odpowiedniego ciśnienia a jak dodasz gazu to pompa pracuje na większych obrotach i tak sie dzieje a tam troche barów potrzeba podstawa to wymiana płynu coś o tym wiem bo sie przekonałem
qrek Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Poprostu pompa nie daje odpowiedniego ciśnienia a jak dodasz gazu to pompa pracuje na większych obrotach i tak sie dzieje a tam troche barów potrzeba podstawa to wymiana płynu coś o tym wiem bo sie przekonałem Też tak miałem ale pomogło Xado do wspomagania - pisałem juz o tym kiedyś - jakbyś się interesował tym tematem to pamiętaj żeby poprosić o zniżkę dla członka -klubu A produkt masz tu http://sklep-xado.pl/index.php?page=shop.product_details&product_id=19&option=com_virtuemart&Itemid=1
Rekomendowane odpowiedzi