Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Multifunkcja i tempomat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam ubogą wersję bez tempomatu, multifunkcji i podgrzewanych lusterek

- multfunkcja- podobno potrzebny jest jakiś moduł kontrolny i taśma na pewno, gdyby ktoś znał numer, to byłbym wdzięczny

- tempomat - na pewno manetka i jakiś moduł ???

- podgrzewane lusterka ?? włożyłem wkłady podgrzewane, przewody już były w lusterkach, natomiast zasilania na nich nie ma ;(

W B7 nie było problemu, dokładka taśmy i manetki, kodowanie i działało, a w B8 ?????

Z góry dziękuję za informacje

Opublikowano

Jeśli chodzi o podgrzewane lustra to było wałkowane na forum co prawda do B7 ale podejrzewam że zmian nie ma. Ja w B7 miałem taki problem,włożyliśmy na spociku z kolegami wkłady i nie grzały. Jednak po jakiś 15-20 min zaczęły grzać i podejrzewam że tak samo będzie u Ciebie więc załóż sobie i pojeździj a miernikiem nie zobaczysz napięcia w lusterkach. Jak jest instalacja to muszą zacząć grzać ale z opóźnieniem o którym pisałem powyżej więc na pewno Ci będą działać.

P.S. Nie do wiary że w B8 w standardzie nie ma grzanych lustereczek :confused4:

Opublikowano

- multfunkcja- podobno potrzebny jest jakiś moduł kontrolny i taśma na pewno, gdyby ktoś znał numer, to byłbym wdzięczny

- tempomat - na pewno manetka i jakiś moduł ???

Trzeba by sie podlaczyc VAG'iem i sprawdzic jaki masz teraz modul. Czesci szukaj na allegro. Pojawily sie juz komplety do B8

Opublikowano
  • Autor

Jeśli chodzi o podgrzewane lustra to było wałkowane na forum co prawda do B7 ale podejrzewam że zmian nie ma. Ja w B7 miałem taki problem,włożyliśmy na spociku z kolegami wkłady i nie grzały. Jednak po jakiś 15-20 min zaczęły grzać i podejrzewam że tak samo będzie u Ciebie więc załóż sobie i pojeździj a miernikiem nie zobaczysz napięcia w lusterkach. Jak jest instalacja to muszą zacząć grzać ale z opóźnieniem o którym pisałem powyżej więc na pewno Ci będą działać.

Właśnie włożyłem jakiś tydzień temu i nadal nie działają :confused4:

Prawda, że żenada (brak podgrzewanych lusterek) pdobno przy zakupie nowego auta koszt wynosi ok 2,4 K (opcja) :shocked:

Pozdrawiam

Opublikowano

Prawda, że żenada (brak podgrzewanych lusterek) pdobno przy zakupie nowego auta koszt wynosi ok 2,4 K (opcja) :shocked:

Pozdrawiam

Naprawdę zastanawiające i trochę ujmujące tej Naszej ulubionej marce... :no: Co do kolejnych wspomnianych opcji, których nie masz to mimo wszystko na tą chwilę koszt takich zmian może być dość wysoki biorąc pod uwagę rocznik samochodu... :cool1:
Opublikowano

Pozdrawiam

Powiem Ci, że to dziwne,bo nie ma teoretycznie przy sprawnej instalacji żeby nie grzały bo są podłączone pod tylną szybę i nawet bezpiecznika do nich nie ma (jest do szyby) a że tak zapytam tylna szyba grzeje?

Opublikowano

Co do lusterek, to moze w koncu zadzialaja, natomiast wymiana jakichkolwiek modulow sterujacych moze byc trudna badz niemozliwa domowy sposobem. Ktos gdzies pisal, ze wymiana tego typu elementow w B8 musi sie odbywac przy podlaczeniu samochodu przez VAS online do serwera w Ingolstadt. System w Ingolstadt porownuje konfiguracje, w jakiej samochod wyjechal z fabryki z aktualna i autoryzuje zmiany modulu i kodowania( albo nie :decayed:). Poszukaj watku o wymiani tylnych lamp na ledowe w B8 kombi, to chyba jest w dziale prezentacji samochodu ktoregos z uzytkownikow.

Pozdrawiam

Opublikowano

Pozdrawiam

Powiem Ci, że to dziwne,bo nie ma teoretycznie przy sprawnej instalacji żeby nie grzały bo są podłączone pod tylną szybę i nawet bezpiecznika do nich nie ma (jest do szyby) a że tak zapytam tylna szyba grzeje?

może w B8 jest inaczej.

Co do lusterek, to moze w koncu zadzialaja, natomiast wymiana jakichkolwiek modulow sterujacych moze byc trudna badz niemozliwa domowy sposobem. Ktos gdzies pisal, ze wymiana tego typu elementow w B8 musi sie odbywac przy podlaczeniu samochodu przez VAS online do serwera w Ingolstadt. System w Ingolstadt porownuje konfiguracje, w jakiej samochod wyjechal z fabryki z aktualna i autoryzuje zmiany modulu i kodowania( albo nie :decayed:). Poszukaj watku o wymiani tylnych lamp na ledowe w B8 kombi, to chyba jest w dziale prezentacji samochodu ktoregos z uzytkownikow.

Pozdrawiam

słyszałem że tyczy się to wszystkich ważniejszych sterowników znajdujących się wewnątrz auta (np. moduł komfortu, centralna elektronika itepe...)

Opublikowano
  • Autor

Szyba grzała i grzeje, lusterka w dalszym ciągu nie :thumbdown:

gdzieś na forum wyczytałem, że załącza się je przełacznikiem od sterowania lusterek i z ogrzewaniem tylniej szyby nie ma to nic wspólnego...niestety też nie dziala.. :wallbash:

Opublikowano

W B6 na pewno grzane lusterka zalacza sie rownoczesnie z grzana tylna szyba. Tak mowi instrukcja. W przelaczniku od sterowania lusterek jest dodatkowo tylko funkcja zlozenia ich. Byc moze w B8 jest inaczej. Ale jak przeczytasz instrukcje to tam bedzie napisane jak sie wlacza grzane lusterka. i dopisek malymi literkami: Dotyczy samochodow wyposazonych w ogrzewane wklady lusterek.