Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Sam hamuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem ze samochód sam hamuje podnioslem każde kolo do góry i sie okazalo ze kazde trzyma inaczej z przodu od pasażera najmocniej od kierowcy slabiej za kierowca jeszcze słabiej a za pasażerem lekko się kreci troche po pompowalem hamulcem na zgaszonym i zapalonym i to samo, po przejechaniu 50km okazalo sie ze trzymają jeszcze mocniej nawet te które nie trzymało, podczas jazdy pedal zrobil sie bardziej twardy, sprawdzilem serwo, na zgaszonym pompnelem go pare razy i odpalilem trzymajac pedal i opadl to jakby dzialalo, Jak myslicie gdzie jest problem?

Opublikowano

A jesteś pewien że chodzi o to że "sam hamuje" może jest tak że np. z przodu hamulce nie odbijają.

Mam podobny problem jak ruszam wszystko jest ok ale już w czasie jazdy po kilkukrotnym użyciu hamulca koła zaczynają trzymać

Klocki (szczególnie przód od kierowcy) cały czas zaciśnięte, smród jak cholera im więcej używam hamulca tym gorzej

Byłem w warsztacie podnieśliśmy samochód i tak- koło z przodu lewe nie kręci się wcale prawe ledwo koła z tyłu ok

Wymieniłem płyn hamulcowy, zaciski rozebrane, przeczyszczone nie pomogło, serwo ok

We wtorek jade do innego warsztatu może okaże się lepszy już tam dzwoniłem i koleżka mówił że pewnie przewód elastyczny zapchany i płyn się nie cofa ewentualnie pompka ABS do wymiany ale raczej to pierwsze

U siebie możesz jeszcze sprawdzić łącznik gumowy łączący pompe vacum z serwo było na forum poczytaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t47779.0.html;highlight=naprawa+servo

Opublikowano

miałem ten sam problem, tzn przy niskich temperaturach pedał hamulca robił sie twardy, hamulce nie odbijały i hamowanie było jak na zgaszonym silniku. wczoraj odebrałem auto od mechanika i jak na razie jest ok. przyczyna?

TROCHĘ WODY W SERVO I w łączniku przewodu podciśnieniowego W ŚCIANIE GRODZIOWEJ (zamarzała przy niskich temp). wypompowali, wysuszyli i....jak na razie jest dobrze, hamulec działa bardzo poprawnie, więc proponuje zacząć od tego, oczywiście nie zaszkodzi wymienić płyn hamulcowy...[br]Dopisany: 30 Styczeń 2010, 08:50_________________________________________________

Problem wody w servo jest dość częstą przyczyną jego złego działania w autkach z grupy volkswagena. Ja borykałem się z tym problemem w swoim poprzednim aucie (passat b5 3bg). Przy pomocy kolegów z Passat forum udało się ustalić,że jest to częsta przyczyna blokowania (zamarzania)hamulców i twardego pedału hamulca.Woda w servo ponoć może pojawiać się w przypadku gdy mamy zatkane odpływy w dolnej części podszybia i stoi tam woda, może się też pojawiać w wyniku skraplania podczas zmiany ciśnień w servie przy hamowaniu. Nie spotkałem się z tym problemem w samochodach innej marki, może to jakaś wada typowa dla samochodów tej grupy ???:mysli:Druga sprawa to wspomniany łącznik przewodu podciśniowego. Proponowałym sprawdzić powyższe tematy przed ewentualnym dokonywaniem kosztownych zakupów.