dreamburn Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam.Mam taki problem potrzebuje skasować korekcje długoterminowe w silniku 1.6 AHL Za pomacą Vaga. Wie ktoś może jak to zrobić i gdzie dokładnie tego szukac??
GRazny Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 a co to jest korekcja długoterminowa? o błędy Ci chodzi?
dreamburn Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 Chodzi o skasowanie mapy wtrysku benzyny , bo musze ja zebrac na nowo!
domjenick Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Chodzi o skasowanie mapy wtrysku benzyny , bo musze ja zebrac na nowo! map wtrysku całkowicie nie dasz rady skasować,możesz jedynie przywrócić wartości domyślne "odchyły" na + lub - mogą być do 15 %,ale ECU sam koryguje takie rzeczy i jest to w granicach normy-jeśli jest więcej-pokazuje takie anomalie,jako błąd...przywrócenie wartości domyślnych=reset ECU,poprzez odpięcie klem AKU na ponad pół godziny,lub VAGiem silnik/adaptacje/kanał00=przywrócenie ustawień fabrycznych... procedura po resecie, identyczna ,jak w przypadku adaptacji przepustnicy...
dreamburn Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 Co rozumiesz przez"procedura taka sama jak w przypadku przepustnicy"??Jestem w tej dziedzinie jeszcze nie zabardzo obczajony
domjenick Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Co rozumiesz przez "procedura taka sama jak w przypadku przepustnicy"??Jestem w tej dziedzinie jeszcze nie zabardzo obczajony jeśli jesteś "nieobczajony",to skąd wiesz,że musisz wyrównywać mapy wtrysku??? zacznij czytać Forum,wszystko jest opisane-w wyszukiwarke wpisujesz "Adaptacja przepustnicy" i reszte sam wyczytasz
dreamburn Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 Jestem nie obczajony, tak jak mówilem, a ta korekcje to kazali mi zrobic koledzy z forum , zeby dokladnie ustawic mape gazu
domjenick Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Jestem nie obczajony, tak jak mówilem, a ta korekcje to kazali mi zrobic koledzy z forum , zeby dokladnie ustawic mape gazu mape gazu,niech ustawi gazownik,bo resetem przywrócisz wartości domyślne ale dla wtrysku benzyny,nie dla gazu,poza tym nic nie wspominałeś o tym,ze sprawa dotyczy gazu Chodzi o skasowanie mapy wtrysku benzyny , bo musze ja zebrac na nowo!
dreamburn Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 Sprawa dotyczy benzyny!, musze zrobic korekte benzyny i zebrac na nowo mape benzyny potem dopiero gazu!
domjenick Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Sprawa dotyczy benzyny!, musze zrobic korekte benzyny i zebrac na nowo mape benzyny potem dopiero gazu! reset kompa przywróci wartości domyślne,czyli takie,jak fabryka wprowadziła,pojezdzić chwile,zeby sie zaadoptowało i wtedy kalibracja gazu,ale to już wiesz
adamq Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Włącz zapłon, połącz się z silnikiem (01), wejdź w adaptacje (10), wpisz 0, daj na Test, później na Save. Wyłącz zapłon, zaadaptuj przepustnicę i to wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi