Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Proszę o pomoc w podłączeniu alarmu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

więc tak, podlączyłem sie według schematu 4. Znalazłem = i - na krańcówkach ale jest tak ze po zazrbrojniu alarmu kierunki mrugają przez 15-30 sekund ( chyba dopóki światełko wnętrza nie zgaśnie). Przy zamykaniu i otwieraniu słychać ze pompka pracuje ale drzwi się nie ryglują ( zamykają). po zamknięciu dzrwi poprzez przekręcenie drzwi się zamykają le gdy chce je otworzyć z pilota słychać jak pomka pracuje ale nic pozatym - dalej zamknięte jest. mi sie wydaje ze wszystko w dobrze podłączyłem... to ja już nie wiem

Opublikowano

zrobiłeś mostek tak jak na 4 schemacie ? musi być przeciołeś ten kabekl tak jak ci mówiłem [br]Dopisany: 06 Luty 2010, 14:13_________________________________________________musisz ustawić zworke w centralce bo musi być impuls 3,5s i będzie chodzić :naughty:

Opublikowano
  • Autor

tak moztsek zrobiony, kabel przecięty i podłączone wszysko tak jak mi pisałeś

Opublikowano

tak moztsek zrobiony, kabel przecięty i podłączone wszysko tak jak mi pisałeś

to ustaw tą zworkę na większy czas i będzie chodzić na 100% [br]Dopisany: 06 Luty 2010, 14:16_________________________________________________2 rysunek zworka J3 zeknij ma mieć 3,5 s

Opublikowano
  • Autor

to też sprawdzałem, a czemu te kierunki mrygają tak długo?

Opublikowano

chwilową odłącz z tych krańcówek i spróbuj wtedy uruchomić a spróbuj dłużej przytrzymać przycisk na pilocie jaka będzie reakcja weś pstryknij fotkę gdzie się wpiołeś i pokaż te kabelki jak połączyłeś przy centralce

Opublikowano
  • Autor

nie mam obecnie kabelka do aparatu więc nie zrzuce zdjęć na kompa, moze spróbuje podpiąć sei wedłg 1wszego schematu zobaczymy co będzie

Opublikowano

ja obstawiam 4 bo ja tak podpinałem u siebie i śmiga weż przytrzymaj dłużej przycisk na pilocie i zobacz co będzie siędziało tak z 4 sekundy podłącz najpierw tylko centralny zamek wpiołeś się w te kostki koło lewej nogi ba ja tam wpinałem

Opublikowano
  • Autor

ok idę do garażu :wallbash:

Opublikowano

a na pewno dobry kabel przeciołeś ? zrób tak weź odłącz centralkę i te kabelki co przeciołeś nie podłączaj ich niech sobie wiszą i spróbój zamknąć z kluczyka jak ci zamknie wszystkie drzwi tzn że nie ten kabelek przeciołęś jeżeli zamknie tylko kierowcy to dobry przeciołęś :decayed:

Opublikowano
  • Autor

zamieniłem kabel biały z pomarańczowo/czarnym i działa zamyka i otwiera ale zamyka przyciskiem od otwierania a otwiera tym od zamykania, gdy samochód jest otwarty to mruga dioda od alarmu a gdy zmaknięty nie mruga. gdy zamienie znów kabel biały z pomarańczowo/czarnym to zamek nie reaguje dioda mruga prawidłowo

Opublikowano

kolego centralny trzeba było sobie według schematu nr 1 zrobić :hi: :hi:

Opublikowano

ja mówię że 4 ja tak mam podłączony i chodzi

Opublikowano

słuchaj no nie wiem dlaczego ktoś Ci kazał schemat 4 wykorzystać bo jedyny słuszny to schemat 1 i tam wtedy biało/czarny spiął byś z zielono/czarnym wpiął byś się w kostkę koło nóg kierowcy i byś byl szczęśliwym posiadaczem funkcji komfort.

i w elektronice musisz pamiętać o biegunowości +/- bo łatwo coś z dymem puścić :hi:

Opublikowano
  • Autor

no ale nic z dymem nie poszło tylko alarm sie załaczył i tak do tej pory nie mogę go wyłączyć

Opublikowano

słuchaj no nie wiem dlaczego ktoś Ci kazał schemat 4 wykorzystać bo jedyny słuszny to schemat 1 i tam wtedy biało/czarny spiął byś z zielono/czarnym wpiął byś się w kostkę koło nóg kierowcy i byś byl szczęśliwym posiadaczem funkcji komfort.

i w elektronice musisz pamiętać o biegunowości +/- bo łatwo coś z dymem puścić :hi:

ja mu kazałem 4 bo uważam że taki powinien być montowałem kilkanaście sterowników zamków do różnych modeli samochodów i w tym audi i nikt nie narzekał że mu nie chodzi mam u siebie podłączone tak jak na schemacie 4 i chodzi bez problemu ten sam rocznik auta

Opublikowano

ja mu kazałem 4 bo uważam że taki powinien być montowałem kilkanaście sterowników zamków do różnych modeli samochodów i w tym audi i nikt nie narzekał że mu nie chodzi mam u siebie podłączone tak jak na schemacie 4 i chodzi bez problemu ten sam rocznik auta

no i ok ja polecam schemat 1 kolega wybrał i zadziałał :wink4: :wink4: