Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Proszę o pomoc w podłączeniu alarmu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Koledzy musze podłączyć alarm Veyron, ale nie wiem pod jakie przewody w samochodzie to zrobić. Sprawa wygląda następująco: do tej pory mialem otwieranie na pilota ale ten jest strasznie zniszczony, a centralka się zawiesza, dlatego kupiłem nowy... w samochodzie stara centralka jest podłączona ale pod wąską kostkę, a ta nowa ma inne podłączenia :confused4: Czy moglibyście mi doradzić jakie kable pod co podłączyć, czy c. zamek jest sterowany - czy +, bym był bardzo wdzięczny za pomoc. Poniżej zamieszczam instrukcję obsługi, dla mnie nie jest zbyt zrozumiała ale z pewnością dla tego co się zna nie będzie problemu tak myślę... Z góry dzięki

SZH40.jpg

SZJz9.jpg

19av9r.jpg

wGNiA.jpg

dodam ze najbardziej interesuje mnie podłączenie pod gniazdo 6P i 12P według schematu

Opublikowano

na forum jest tyle na ten temat ze książkę można napisać

Opublikowano
  • Autor

na forum jest tyle na ten temat ze książkę można napisać

jest bo szukałem i czytałem ale każdy tak pisze że zrozumiec to naprawde ciężko jest, a ja prosze o pomoc w podłączeniu tego konkretnego alarmu :gwizdanie:[br]Dopisany: 02 Luty 2010, 08:28_________________________________________________i jeszcze jaki mam rodzaj zamka??

Opublikowano

Zamek pneumatyk, ale według opisu powinienes zastosować schemat minusowy.

Opublikowano
  • Autor

Zamek pneumatyk, ale według opisu powinienes zastosować schemat minusowy.

to ja już nie kapuje, który schemat z tych czterech? nie znasz kabli a samochodzie pod jakie sie podpiąć?

Opublikowano
  • Autor

dzięki za numer schematu :good: ale ten link nie wiele wnosi mi do tematu ponieważ ja che podłączyć tego pod dzrwi ( tzn pod kable w boczku) tylko pod kalble w słupku na dole po lewej :confused4:

Opublikowano

Zamek w audi jest pneumatyczny ale sterowany minusem na załącz i minusem na włącz. Więc stosujesz schemat 1. Kabli nie pamiętam niestety. Tutaj masz co nie co http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_domykanie_szyb_sterowane_alarmem-t8107.0.html pamiętaj że domykanie szyb to dłuższy impuls na zamknięcie.

Mylisz się on nie stosuje schematu nr 1 tylko schemat 4 z pompką centralnego

u siebie podłączałem według 4 tego schematu centralny zamek

schematzm2.jpg

w nogach masz kostki różne musisz odszukać który kabelek odpowiedziałny jest za zamykanie, jak znajdziesz to przecinasz go i podpinasz jeden koniec do kabelka pomarańczowy/czarny a drugi do białego musisz zobaczyć kolejność bo możesz tak utrafić że będzie naciskał na pilocie otwórz a on będzie zamykał i na odwrót to będziesz musiał kabelki zamienić ten pomarań czowo czarny i biały na odwrót. A kabel biało czarny z pomarańczowym robisz mostek poprostu lutujesz ze sobą. a reszta wiadomo + i masa

Opublikowano
  • Autor

gippen mam do Ciebie prośbe, czy mógłbyś zaglądnąć u siebie pod jakie kabelki się wpiołeś w samochodzie? to dużo by mi pomogło.... :notworthy:

Opublikowano
  • Autor

a ja szukałem i tego nie znalazłem, no dzięki wielkie Tobie za pomoc teraz na pewno wszystko bedzie łatwiejsze:) :good:

Opublikowano

najlepiej weś probówkę w rekę przytknij do masy zamknij drzwi i pokolej dotykaj kabelków w kostce jeżeli na którymś kablu zaryglują się drzwi to to będzie ten kabelek i musisz go wtedy przeciąć i podłączyć jeden koniec do jednego przewodu z centralki i drugi tak samo :decayed:

Opublikowano
  • Autor

w sobotę zabiore się za to:) tylko musze jeszcze transporder( czy jak to tam sie nazywa) sklonowac kupiłem scyzoryki,a mam tylko jeden kluczyk i z niego się nie wyciąga bo jest nierozbieralny a łamac nie będę bo jeszcze ta kapsułkę pobiję i bedzie wtedy cacy. za sklonowanie koleś chce 80 pln... na razie zamontuje centralkę a dorobie po wypłacie... :gwizdanie:

Opublikowano

w tym roczniku musisz zastosowac schemat 1szy z dwoma monusami i bez przecinania przewodu ,jest osobny przewod na otwieranie i na zamykanie ,jak podasz plus to spalisz pompke

Opublikowano
  • Autor

w tym roczniku musisz zastosować schemat 1szy z dwoma monusami i bez przecinania przewodu ,jest osobny przewod na otwieranie i na zamykanie ,jak podasz plus to spalisz pompke

no kurde to jak w końcu?

w tym linku co mi podał gippen

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_podlaczenie_sterownika_centralnego_zamka_opis_i_zdjecia-t68804.0.html;msg754918#msg754918

to kolo jak to robi bo mi sie wydaje ze właśnie pod 1wszy schemat? on montował w tym samym roczniku co moje audi. juz sam nie wiem według którego schematu sie wpinać

Opublikowano

podłącz schemat 4 tak jak ci napisałem podłączałem u siebie i jest ok i mam identyczną centralkę jak z w/w linku z tymi pilotami scyzorykami i chodzi mi jak talala

Opublikowano
  • Autor

ale w tym linku z opisem koleś podpina według pierwszego wzoru czyli bez rozcinania, pod dwa odzielne kabel, już wszystko mam przygotowane do montarzu i wiem co gdzie i jak tylko mam dylemat z tym schematem, a czemu ktoś pisał wczesniej że można pompkę uwalic? a może mozna zastosować schemat 1wszy lub 4rty obojetnie który??

Opublikowano

panowie przestańcie tam masz napisane na tych skrinach co dałeś że SCHEMAT Nr 4 zamki pneumatyczne Audi i tp zerknuijcie a nie gadajcie głupot

zrpbisz jak uważasz ja podłączałem sterownik taki jak wyżej i użyłem schematu numer 4 i elegancko chodzi[br]Dopisany: 05 Luty 2010, 08:26_________________________________________________zerknij który kabelek odpowiada za zamykanie pretniesz go i jeden koniec podłączysz z jednej strony a drugi z drugiej

Opublikowano
  • Autor

mam jeszcze jedno szybkie pytanie pod jakie kolory kabli lub pod co podłączyc kabel fioletowy i niebieski wychodzący z centralki ( schemat rys. 4 na stronie pierwszej tematu). Proszę o podpowiedz bo zazraz biorę sie za rezanko :cool1:[br]

Dopisany: 06 Luty 2010, 09:37[/size]_________________________________________________to są klable do krańcówek drzwi, ale nie wiem gdzie je wpiąć, siedze w garażu i marzne, zostało mi podlączenie tylko tego ktoś wie cos na ten temat?

Opublikowano

no kolega wpinasz sie do krańcówki drzwi najczęściej brazowe cienkie kabelki ale próbówka w łape i heja a jak nie to pod lampkę oświetlenia wnętrza i spokój :decayed: