Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADP] Stuki z okolicy skrzyni, przegubów...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Koledzy mam taki problem a autem, otóż:

Wracając do domu na małej prędkości zaczęło cos stukać - odgłos identyczny jak przegub zewnętrzny, z tym ze przeguby zewnętrzne raczej słychać na skręconych kołach a tu stukało na jeździe na wprost przy małej prędkości i przy większej jeszcze bardziej. Jeden przegub zewnętrzny był wymieniany jakieś 2,5 roku temu a jeden 1,5, osłonki są ok. Tak więc pomyślałem ze to przegub wewnętrzny się rozsypał. Odwiozłem więc auto do kolegi aby wymienił mi przegub wewnętrzny (wcześniej on robił mi zewnętrzne) po drodze do niego zaczęło się dziwne bicie przechodzące na kierownice i cale auto..., podniósł auto okazało sie ze stuki podobno pochodzą od przegubu wewnętrznego od str. kierowcy, na drugi dzień pojechał, kupił, wymienił, dzwoni do mnie i mówi ze to nie przegub bo dalej stuka i ze to chyba skrzynia... :shocked: więc poskładał wszystko spowrotem, przegub oddał do sklepu itd, a że mamy w okolicy gościa który tylko i wyłącznie siedzi w temacie skrzyń i jedna juz mi robił w lagunie więc dzwonie do niego i mowie jaka jest sytuacja - przez telefon tylko powiedział mi ze to prawdopodobnie jakieś łozyska w skrzyni albo coś tam jeszcze juz nie pamiętam - koszt łożysk 300 zl robota 400. Umówiłem sie ze przywiozę auto do niego o 18, odebrałem więc od kumpla i w drodze do mechanika okazało sie ze cisza :shocked: nic nie szumi ani nie stuka. Dzwonie do kumpla mowie ze jest cisza, on mi mówi ze rano jak z garażu nim wyjeżdżał to nadal stukało, zrobiłem ze 40 km zagrzałem olej w skrzyni, wróciłem do domu, od tego czasu zrobiłem ok 100km i nadal spokój...Co to może być co z tym robić? W sumie nie szukam sobie wydatków bo jeszcze przy okazji sprzęgło pasowało by wymienić jak juz wszystko będzie rozebrane itd..