Kunio Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 spedziłem ze dwie godziny w kanale zeby znalezc ten pieprzony przewod. Gdzie on jest?? Kupilem preparat do odgrzybiania klimy i w instrukcji napisane jest zeby umiescic koncowke sondy wlasnie w tym przewodzie...
Gość spedyt Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Jutro też mam zamiar wykonać odgrzybianie a w Warsztacie nie ma tego
Kunio Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2007 no to czekamy az ktos sie wypowie Ostatecznie mozna spryskac parownik, ale w instrukcji napisane jest wyraznie ze trzeba to wpuścić do przewodu. Ciekawe czy jest jakas roznica
Gość spedyt Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Znalazłem taki schemat i widocznie pryskanie po zdemontowaniu wiatraka daje większy efekt niż przez rurkę odprowadzającą wilgoć Poczekam aż wypowie się Iceman
Kunio Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2007 taki schemat to i ja mam tylko za cholere nie moge dojsc gdzie to jest!
Gość Iceman Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 na mnie nie liczcie ja Koledze Kunio napewno w niczym nie pomoge (dla zasady ).
Gość spedyt Opublikowano 7 Czerwca 2007 Opublikowano 7 Czerwca 2007 na mnie nie liczcie ja Koledze Kunio napewno w niczym nie pomoge (dla zasady ). A dla mnie pomożesz?
Kunio Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2007 o czym ty do mnie piszesz? Za szpachle się gniewasz? LOL Odpisując w tym temacie, inni równiez w przyszlosci mogliby z tego skorzystać. Nie to nie. Nikt nie jest niezastąpiony
michaljg Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Jak klima popracuje, z tego przewodu kapie woda, wtedy wystarczy spojrzec (pod samochodem)
Gość spedyt Opublikowano 8 Czerwca 2007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Już jestem po odgrzybianiu, gorąco polecam metodę z odkręcaniem wiatraka! Roboty nie jest dużo (Jamiroquai nie zdązył zaśpiewać całej płyty) a dostęp jest lepszy niż przez rurkę której jeszcze nie szukałem
bartekA4 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Jak u Was jest z tymi "kałużami" pod autem? u mnie jak tak dłużej pojeżdżę z klima to tylko kapie powoli woda pod auto ale ostatnio je lekko przeparkowałem tak ze lewa strona była wyżej i nagle woda zaczęła sie lać ciągłym strumieniem:/ to chyba nie ma tak być?klime odgrzybiałem i właśnie po dluższej jeździe ta woda mi tam zalega i po wyłączeniu "śnieżynki" czuć ja lekko. jak to zrobić tak żeby woda była odprowadzana na bieżąco?
Gość Iceman Opublikowano 11 Czerwca 2007 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jak u Was jest z tymi "kałużami" pod autem? u mnie jak tak dłużej pojeżdżę z klima to tylko kapie powoli woda pod auto ale ostatnio je lekko przeparkowałem tak ze lewa strona była wyżej i nagle woda zaczęła sie lać ciągłym strumieniem:/ to chyba nie ma tak być?klime odgrzybiałem i właśnie po dluższej jeździe ta woda mi tam zalega i po wyłączeniu "śnieżynki" czuć ja lekko. jak to zrobić tak żeby woda była odprowadzana na bieżąco? wjechac na kanał namierzyc odpływ i przedmuchac powietrzem pod ciśnieniem
Gość spedyt Opublikowano 12 Czerwca 2007 Opublikowano 12 Czerwca 2007 rurke masz z lewej strony sinika patrzac z przodu samochodu , może byc pod wygłuszeniem ,ale bedzie naciecie na wygłuszeniu w kształcie u Taką odpowiedź dostałem od majstra od klimy, sam nie szukałem bo nie chce mi się odkręcać osłon pod silnikiem i skrzynią. Zdecydowanie polecam pryskać po zdjęciu wiatraka
Kunio Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2007 u mnie woda kapała spod blachy oslaniajacej karoserie od wydechu. Nie widzialem tam zadnego splywu wody chociaz troche tą blachę powyginałem. Spryskałem od strony dmuchawy i chyba jest ok
gadi Opublikowano 7 Lipca 2007 Opublikowano 7 Lipca 2007 Czy ktoś znalazł w końcu ten przewód odprowadzający wodę z klimy ?
Gość spedyt Opublikowano 7 Lipca 2007 Opublikowano 7 Lipca 2007 Czy ktoś znalazł w końcu ten przewód odprowadzający wodę z klimy ? Nie, choć miałem wycięgnięty wydech i też nie znalazłem
Pelex Opublikowano 8 Lipca 2007 Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja mam chyba tak zatkany ten odpływ że mi się w środku na dywanik leje woda z parownika, niewiem gdzie ten odpływ jest też go szukałem kiedyś jak jeszcze odpływ był o.k.teraz nie moge używać klimy bo od razu kapie mi w aucie na dywanik, problem opisałem tu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,13770.0.html
Gość spedyt Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Wyciągnę temat z archiwum i od raz pytanie do Icemana czy to jest to?
Pelex Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Jeżeli to jest gumowe i ma taką malutką jakby klapke to to jest właśnie ten odpływ, ja go co prawda nie widziałem ale doszedłem tam ręką poluzowując troche to wygłuszenie i jak zaczełem tam dłubać palcem to zaczeła mi woda lecieć z tam tąd, oczywiście sprawdziłem jeszcze przy załączonej klimie i faktycznie leje się z tego miejsca ale tak jak już pisałem wyżej, ja to tylko palcami wymacałem :drool:
Rekomendowane odpowiedzi