Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5]Przewód odprowadzający wilgoć z parownika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spedziłem ze dwie godziny w kanale zeby znalezc ten pieprzony przewod. Gdzie on jest?? Kupilem preparat do odgrzybiania klimy i w instrukcji napisane jest zeby umiescic koncowke sondy wlasnie w tym przewodzie...

Opublikowano

Jutro też mam zamiar wykonać odgrzybianie a w Warsztacie nie ma tego

Opublikowano
  • Autor

no to czekamy az ktos sie wypowie ;) Ostatecznie mozna spryskac parownik, ale w instrukcji napisane jest wyraznie ze trzeba to wpuścić do przewodu. Ciekawe czy jest jakas roznica

Opublikowano

Znalazłem taki schemat i widocznie pryskanie po zdemontowaniu wiatraka daje większy efekt niż przez rurkę odprowadzającą wilgoć

67392082yd5.th.jpg

Poczekam aż wypowie się Iceman

Opublikowano
  • Autor

taki schemat to i ja mam tylko za cholere nie moge dojsc gdzie to jest! :angry:

Opublikowano

na mnie nie liczcie ja Koledze Kunio napewno w niczym nie pomoge (dla zasady ). :rolleyes:

Opublikowano

na mnie nie liczcie ja Koledze Kunio napewno w niczym nie pomoge (dla zasady ). :rolleyes:

A dla mnie pomożesz? :grin:

Opublikowano

na PW

Opublikowano
  • Autor

o czym ty do mnie piszesz? Za szpachle się gniewasz? LOL :grin: Odpisując w tym temacie, inni równiez w przyszlosci mogliby z tego skorzystać. Nie to nie. Nikt nie jest niezastąpiony :polew:

Opublikowano

Jak klima popracuje, z tego przewodu kapie woda, wtedy wystarczy spojrzec :grin: (pod samochodem)

Opublikowano

Już jestem po odgrzybianiu, gorąco polecam metodę z odkręcaniem wiatraka!

Roboty nie jest dużo (Jamiroquai nie zdązył zaśpiewać całej płyty) a dostęp jest lepszy niż przez rurkę której jeszcze nie szukałem :grin:

Opublikowano

Jak u Was jest z tymi "kałużami" pod autem? u mnie jak tak dłużej pojeżdżę z klima to tylko kapie powoli woda pod auto ale ostatnio je lekko przeparkowałem tak ze lewa strona była wyżej i nagle woda zaczęła sie lać ciągłym strumieniem:/ to chyba nie ma tak być?klime odgrzybiałem i właśnie po dluższej jeździe ta woda mi tam zalega i po wyłączeniu "śnieżynki" czuć ja lekko. jak to zrobić tak żeby woda była odprowadzana na bieżąco?

Opublikowano

Jak u Was jest z tymi "kałużami" pod autem? u mnie jak tak dłużej pojeżdżę z klima to tylko kapie powoli woda pod auto ale ostatnio je lekko przeparkowałem tak ze lewa strona była wyżej i nagle woda zaczęła sie lać ciągłym strumieniem:/ to chyba nie ma tak być?klime odgrzybiałem i właśnie po dluższej jeździe ta woda mi tam zalega i po wyłączeniu "śnieżynki" czuć ja lekko. jak to zrobić tak żeby woda była odprowadzana na bieżąco?

wjechac na kanał namierzyc odpływ i przedmuchac powietrzem pod ciśnieniem :wink:

Opublikowano

rurke masz z lewej strony sinika patrzac z przodu samochodu , może byc pod wygłuszeniem ,ale bedzie naciecie na wygłuszeniu w kształcie u

Taką odpowiedź dostałem od majstra od klimy, sam nie szukałem bo nie chce mi się odkręcać osłon pod silnikiem i skrzynią.

Zdecydowanie polecam pryskać po zdjęciu wiatraka

Opublikowano
  • Autor

u mnie woda kapała spod blachy oslaniajacej karoserie od wydechu. Nie widzialem tam zadnego splywu wody chociaz troche tą blachę powyginałem. Spryskałem od strony dmuchawy i chyba jest ok ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś znalazł w końcu ten przewód odprowadzający wodę z klimy ?

Opublikowano

Czy ktoś znalazł w końcu ten przewód odprowadzający wodę z klimy ?

Nie, choć miałem wycięgnięty wydech i też nie znalazłem

Opublikowano

Ja mam chyba tak zatkany ten odpływ że mi się w środku na dywanik leje woda z parownika, niewiem gdzie ten odpływ jest też go szukałem kiedyś jak jeszcze odpływ był o.k.teraz nie moge używać klimy bo od razu kapie mi w aucie na dywanik, problem opisałem tu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,13770.0.html :(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wyciągnę temat z archiwum i od raz pytanie do Icemana czy to jest to?

odpyw2tl1.th.jpg odpyw1js7.th.jpg

Opublikowano

Jeżeli to jest gumowe i ma taką malutką jakby klapke to to jest właśnie ten odpływ, ja go co prawda nie widziałem ale doszedłem tam ręką poluzowując troche to wygłuszenie i jak zaczełem tam dłubać palcem to zaczeła mi woda lecieć z tam tąd, oczywiście sprawdziłem jeszcze przy załączonej klimie i faktycznie leje się z tego miejsca ale tak jak już pisałem wyżej, ja to tylko palcami wymacałem :drool: