Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Współwłaściciel auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie brzmi: Chcę ubezpieczyć autko. Czy zrobić to w Allianzie tam gdzie współwłaściciel czy może w innej ? Czy np podczas kolizji lecą zniżki 2 osobom ? Czy jak ubezpieczę gdzie indziej to jest inaczej ? Proszę o poradę.

Z góry dziękuję za odpowiedzi :hi: :hi:

Opublikowano

Jeśli Allianz daje zniżki marketingowe za ubezpieczenie 2 pojazdu, to dlaczego nie.

Zniżki dotyczą ubezpieczonych, a więc właścicieli pojazdu, ale w razie drobnej szkody można negocjować indywidualnie - mowa o szanujących się TU.

Np. OC, ACmini + NNW kosztuje na Twój pojazd, w Twoim regionie ok. 1350zł przy pełnych zniżkach i zwyżce za Twój wiek (do 25 lat)

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem skąd masz takie dane ale przy max zniżkach Allianz oferuje mi OC za 879zł :naughty: :naughty:

Chodzi konkretnie czy lecą zniżki tej drugiej osobie w momencie ubezpieczenia się w tej samej ubezpieczalni , czy to bez różnicy gdzie ubezpiecze i jak będzie "bum" to lecą jemu ..

Aha i pani przez telefon powiedziała że wzwyżki za wiek nie ma .. tylko za posiadane prawo jazdy od zeszłego roku .. to jest współczynnik przez który OC jest droższe :hi:

Opublikowano

Ja miałem w Generali z ojcem i bylem współwłaścicielem wiec moje ubezpieczyłem gdzie indziej bo jak będę mial kolizje to poleci zniżka ojcu tez.Tak wiec jak chcesz ale poleci na 2 auta chyba ze Allianz ma cos innego w rękawie jak w poście wyżej napisane

Opublikowano

No to u mnie samo OC ok. 800zł (wcześniej podałam pakiet AC, OC, NNW)

Zniżki zabierane są bez względu na TU.

Każde TU ma inne współczynniki, ale np. wpisując Twój pesel/datę urodzenia w allianz taryfa już jest wyższa, więc nie dają dodatkowo zwyżki za wiek - dlatego Pani powiedziała, że jej nie ma :)

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
  • Autor

No to u mnie samo OC ok. 800zł (wcześniej podałam pakiet AC, OC, NNW)

Zniżki zabierane są bez względu na TU.

Każde TU ma inne współczynniki, ale np. wpisując Twój pesel/datę urodzenia w allianz taryfa już jest wyższa, więc nie dają dodatkowo zwyżki za wiek - dlatego Pani powiedziała, że jej nie ma :)

Pozdrawiam

arielka

U Ciebie tzn gdzie ? Jesteś agentką ? Jeśli tak to jaka ubezpieczalnia ?

Opublikowano

Multiagencja VLINSS, zapraszam do wyliczenia:

- tel: 422 966 999, 223 896 999

Wstępnie obliczyłam w MTU, ale może będzie taniej.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

Ja mam 2 samochody w 2 ubezpieczalniach, bo tak wychodziło taniej (każda firma inaczej sobie ceni daną markę, współwłasność itd).

Jeden jest współwłasnością i na tym była szkoda kiedyś tam. Zabrali mi jakieś zniżki na ten samochód, ale drugi zarejestrowany tylko na mnie jeździ sobie na pełnych zniżkach u innego ubezpieczyciela, bo szkody u nich nie było.

Jakbym miał 2 samochody u tego samego ubezpieczyciela, to zniżki zabrali by najpewniej z dwóch samochodów - liczy się właściciel. A negocjować to sobie można jak masz 5-10 samochodów, albo jak Pani konsultantka/agentka ma dobry dzień :decayed: (arielka, nie bierze tego do siebie oczywiście).

Opublikowano
  • Autor

Arielka wg kalkulatora biorąc samo OC w BENEFIA 24 roczna składka ubezpieczenia wychodzi 426 zł :chytry: :chytry:

Czy w tej sytuacji Twoje 800 to nie jest lekka przesada ;>

Dodam że autko ma współwłaściciela: 51 lat , żonaty max zniżki :hi: :hi:

Opublikowano

edmondo - oczywiście, że nie bierze, bo to indywidualna kwestia :)

Jeśli szkoda była ponad rok, 2 lata temu (bo zazwyczaj ostatnie 2 bierze się pod uwagę), to wiadomo, że zniżki wracają i nie ma tematu - istotne jeszcze z jakiej polisy.

A propos nieujawniania szkód innego pojazdu zarejestrowanego na nas w obojętnie jakim TU, przy ewentualnej szkodzie, której absolutnie nikomu nie życzę, można się zdziwić przy wypłacie odszkodowania pt. "regres.pl" :tongue4:

smołkers - dla benefii likwiduję szkody, a moja firma również sprzedaje ich ubezpieczenia i szczerze, to nie wiem jakim cudem wyszło Tobie 426zł ... bo nawet przy pełnych zniżkach dla obydwu właścicieli wychodzi nam ponad 800zł, ale ok, może źle liczę :)

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
  • Autor

To teraz pytanie brzmi czy liczysz OC+AC+NNW ? Bo wg moich obliczeń samo OC tyle właśnie wychodzi ... :hi:

CZy możesz mi podesłać na maila swoje wyliczenia w wariancie :

1) Samo OC

2) OC+AC+NNW

tak jak wyżej było napisane, czyli kierowca 24 lata rok prawko , auto wiesz jakie , + współwłaściciel wiek 51, max zniżki prawko od 1980 ...

podaję maila: [email protected]

Z góry dziękuję i pozdrawiam :hi: :hi: