Roland Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 Mam pytanie - czy można mieszać olej do układu wspomagania ( oryginalnie miałem zielony a dolali mi czerwonego z Shela)czy to ma jakiś wpływ na pracę i szczelność kolumny kierowniczej-pozdrawiam :)
ROBERT Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 Nie wolno mieszać. Jak najszybciej rób wymianę bo będą kłopoty :gwizdanie: Zielony mineralny, czerwony syntetyk Kup 2 litry FEBI 6162
Buba Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 Spuszczaj ten co masz i lej zielony i to jak najszybciej. Jak dolali to znaczy ze wycieka wiec to tez sprawdz
Roland Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Opublikowano 12 Lutego 2010 Koledzy dziękuje za szybkie odpowiedzi-pytałem z ciekawośći, ponieważ chcę obciążyć mechanika kosztem regeneracji przekładni.Po dolaniu czerwonego płynu nastąpiło całkowite rozszczelnienie przekładni-jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam-Roland :disgust:Jeżeli chodzi o wyciek to miałem wyciek na wężu z pompy i z tąd trzebabyło uzupełnić ten olej
Rekomendowane odpowiedzi