Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zakup na raty, a faktura VAT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie

Zakupiłem laptopa na raty na osobę prywatną. Umowa została zawarta pomiędzy mną a bankiem. Chciałbym wsiąść od tego zakupu fakturę VAT na firmę. Czy jest to możliwe bo oczywiście 22 % wartości lapka droga nie chodzi. Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja jak kupowałem swojego lapka na raty to też chciałem wziąć fakturę na firmę ale Pani w mediamarkcie powiedziała że fakturę mogą wystawić tylko na osobę która wzięła raty i powiedziała że nie ma innej opcji i na firmę mi faktury nie wystawi :( mi się jakoś specjalnie nie chciało dociekać czy rzeczywiście tak jest czy to takie ich widzimisię. A i to było jakieś półtora roku temu może teraz się coś pozmieniało

Opublikowano
  • Autor

też tak powiedziała ta franca w sklepie ;/ ale logicznie myslac, mogę iść do banku drzwi obok, wziąść kredyt na sprzęt, isc do sklepu wziąść lapka i wziasc fakture i tyle. Bo przecież i tak pomiędzy bankiem a mną umowa jest podpisywana w sprawie finansowania zakupu ww. sprzętu, a uzytkować może całkowicie kto inny. na przykładzie : ja płace za laptopa raty, a użytkuje go brat w firmie, chciał żebym ja mu zapłacił za laptopa ponieważ byłem mu winny pieniądze.... a co lepsze brat w zwykłym sklepie komputerowym kupił laptopa na raty na ŻONE a faktura została wystawiona na brata firmę bez żadnego problemu. Ja kupiłem w Euro RTV AGD niestety..

Opublikowano

Tak,jeśli umowa z bankiem jest na określoną kwotę.

Nie,jeśli na określony cel (laptop),bo nie można tego samego towary sprzedać dwa razy.

Opublikowano

w malej firmie na bank by Ci wystawili.

a tekie media i inne sieci maja inen problemy niz Twoja faktura.

a inaczej.

dostales paragon? co jest na nim napisane? raty czy gotowka? bo jak masz paragon to mozesz w ciagu 7 dni prosic o fakture, a jezeli dostales fakture na siebie zeby bylo do rat to juz na bank lipa.

jak to mowia. nie kupuj laptopa w sklepie z pralkami :gwizdanie: :gwizdanie: cos w tym jest ...

Opublikowano

ja jak kupywałem coś na raty w obi to babka mi powiedziała że na raty nie można wystawić faktury, ale jak brałem laptopa 3 miechy temu na raty to bez problemu mi wystawili fakture morał z tego taki że co sklep to obyczaj :wink4:

Opublikowano
  • Autor

mam rachunek-potwierdzenie odbioru towaru. Lecz w nim jest napisane forma płatności " kredyt - raty" , numer umowy kredytowej oraz co gorsza dane osoby na którą są wzięte raty..

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie

Zakupiłem laptopa na raty na osobę prywatną. Umowa została zawarta pomiędzy mną a bankiem. Chciałbym wsiąść od tego zakupu fakturę VAT na firmę. Czy jest to możliwe bo oczywiście 22 % wartości lapka droga nie chodzi. Pozdrawiam.

Spokojnie możesz wziąć sobie fakturę VAT przy ratach, ale w sytuacji, kiedy osoba na którą są raty jest zatrudniona w danej firmie. Ja tak brałem laptopa DELL, więc potwierdzam, że nie ma problemu. Być może inaczej do rzeczy podchodzą większe sklepy typu MM, czy saturn - tego nie potrafię stwierdzić.

U mnie to przebiegło bez problemu i raczej nie powinno być inaczej :wink4: