Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Czujnik G62 dziwne zjawisko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałbym opisać dziwne zjawisko: na desce nie miałem wskazania temperatury cieczy chłodzącej podpiąłem vaga i: 16500.P0116,czujnik temperatury płynu chłodzącego - usterka zakresu działania-G62. wymieniłem czujnik na nowy i nic przed wymianą usunąłem błąd, ale pojawił się na nowo, a temperatury nadal nie wskazuje, wymontowałem go podpiąłem do wtyczki zanurzyłem w gotowanej wodzie włączyłem zapłon i wskazówka ruszyła a w samochodzie nie chce na starym czujniku,ten sam zabieg, w wodzie działa a w aucie błąd, skazówka leży,o co tu chodzi? bo ja nie mam żadnych pomysłów, proszę o pomoc, bo to ma wpływ także na prace silnika tak podejrzewam bo zaczął ostatnio więcej palić, pozdrawiam.

Opublikowano

A jaką temperaturę pokazywał Ci VAG (sekcja 001 Engine i 017 Instruments) jak samochód pracował?? Jak te dwa odczyty różnią się od siebie to czujnik do wymiany. Wydaje mi się, że problem może tkwić po prostu w termostacie. Rozgrzej auto i sprawdź czy dolna rura wychodząca z chłodnicy jest letnia, jak tak to termo do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj miałem małą przejażdżkę na testerze temperatura doszła do 60 stopni skazówka leżała wystąpił błąd rura pod termostatem niebyła bardzo letnia ale nie była tak gorąca jak rura u góry po kilku minutach na postoju dolna rura także się rozgrzała skasowałem błąd i skazówka poszła na 80 stopni, czy jeżeli jest błąd to wskazanie na zegarze nie będzie? i czy to właśnie termostat za późno się otwiera?

Opublikowano

miałem ten sam problem. Ten sam błąd. Wymieniłem czujnik i nic. Wymień termostat na np Wahlera i płyn u mnie to pomogło :hi:

Opublikowano
  • Autor

dzięki koledzy za poradę wymienię termostat i się odezwę :)

Opublikowano

tylko najlepiej ori :hi:

Opublikowano

Wymień termostat. Miałem to samo. Wczoraj wymieniałem termostat, z braku pesos na Wahler'a + płyn G12 (najlepiej koncentrat FEBI) i temperatura zarówno na blacie jak i klimatroniku dochdzi po ok. 5 KM do 90 stopni i tak trzyma. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

wymieniłem dopiero wczoraj termostat na wahlera i jest ok 5km. 90 stopni, działa ok.dzięki koledzy za waszą pomoc :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.