jacol73 Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 witam wszystkich,potrzebuję bardzo szybkiej pomocy,otóż wymieniam przegub i poszukuję schematu lub podpowiedzi w jakiej kolejności zakłada się podkładki i tę plastykową tuleję na półoś,niestety pod zużytym przegubem tych części nie wiadomo dlaczego nie miałem i nie mam podglądu na prawidłowy montaż[br]Dopisany: 20 Luty 2010, 14:15_________________________________________________czy naprawdę nikt nie wie jak je założyc?
iwadrian Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 najpierw podkładka potem tuleja stożkowa (wąskim do przegubu) i sam przegub,no i musi być pierścień na końcu półosi.
jacol73 Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Opublikowano 20 Lutego 2010 dzięki bardzo,tak też zrobiłem ,ale sprawa się niestety skomplikowała bo wylatały kulki z przegubu wewnętrznego i dalej stoję z robotą bo nie wiem jak je teraz włożyc z powrotem,rowki w których są kulki są nacinane pod skosem i w jakim miejscu mają byc m-dzy sobą dwie części przegubu to dla mnie zagadka-jeżeli ktoś składał sam to proszę o podpowiedż!
wojtekce Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 dzięki bardzo,tak też zrobiłem ,ale sprawa się niestety skomplikowała bo wylatały kulki z przegubu wewnętrznego i dalej stoję z robotą bo nie wiem jak je teraz włożyc z powrotem,rowki w których są kulki są nacinane pod skosem i w jakim miejscu mają byc m-dzy sobą dwie części przegubu to dla mnie zagadka-jeżeli ktoś składał sam to proszę o podpowiedż! jak wypadły to znaczy że można je poskładać z powrotem nikt raczej nie da rady Ci tego wytłumaczyć opisując po prostu musisz pokombinować samemu
jacol73 Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Opublikowano 20 Lutego 2010 a czy obojętne jest z której strony się składa,może trzeba zdjąc zabezpieczenie i składac od dłuższej strony czyli od str. przegubu zewnętrznego?[br]Dopisany: 20 Luty 2010, 19:10_________________________________________________nie mam szansy na jakąś pomoc?[br]Dopisany: 20 Luty 2010, 19:26_________________________________________________chocby drobną podpowiedż
Rekomendowane odpowiedzi