Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Zanik doładowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy nie wiem co sie dzieje może coś pomożecie, nic nie widze na forum dla silnika 1Z stąd moje zapytanie :(

Borzkaem si wcyeđniej y brakiem doadowania+usterk usunem )regulacja sztangi WTG.

teraz jest duch w tym silniku tylko problem jest taki-

zachowanie auta:

jeżeli jest zimny silnik nie mam zastrzeżeń auto śmiga jak trzeba.

zagrzany do ok 70stopni zaczyna strajk :wallbash:

ruszam np ze świateł gdzie chwilę trzeba wiadomo odczekać na pierwszym biegu -muł, drugi bieg-muł,trzeci bieg zaczynam coś czuć turbinkę, czwarty prawie ok jest a na piątym zawsze ciągnie dobrze!

jeżeli muszę zwolnić i nie dopuszczę do spadku obrotów do 0,8 tyś czyli nie wciskam sprzęgła i nie jade na jałowym tylko hamuję silnikiem i szybko zredukuję do np. trójki jest ok ciągnie i wszystko ok ale jak wcisnę sprzegło i spadnie z obrotów jest lipa wszystko od początku :confused4:

dziwna sprawa, wężyki ok, wszystko na silikon, opaski dociągnięte, nie kopci.

Widziałem na forum schemat przewodów ciśnieniowych od AFN-a chyba i tam od IC oprócz rury wlotu i wylotu był taki cieniutki wężyk ciśnieniiowy, u mnie tego nie ma (kiedyś płukałem IC ) czy powinno być?

wg mnie wygląda to tak jakby układ nie trzymał ciśnienia :wallbash:

czy gdyby IC był dziurawy mogło by tak być??

pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi

Opublikowano

gdzie wkleiłeś logi bo ich nie widzę?? :cool1:

Opublikowano
  • Autor

wiem wiem że wróżenie z fusów bez logów ale nie mam możliwości zrobić.

może komuś coś takiego się przytrafiło.... :wallbash:

pzdr[br]Dopisany: 21 Luty 2010, 14:24_________________________________________________Właśnie wróciłem od etki, podpiąłem VAG-a, logów nie zrobiłem ale błędy sprawdziłem i jest to

553-błąd sporadyczny (to chyba coś z G70 czyli przepływką o ile wiem )

co robić -odpiąłem ją kiedyś auto było mega zamulone-czyli ok jest,

wyczyściłem ją też kiedyś ale może słabo :kwasny:

jakieś rady??

Opublikowano

Widziałem na forum schemat przewodów ciśnieniowych od AFN-a chyba i tam od IC oprócz rury wlotu i wylotu był taki cieniutki wężyk ciśnieniiowy, u mnie tego nie ma (kiedyś płukałem IC ) czy powinno być?

wg mnie wygląda to tak jakby układ nie trzymał ciśnienia :wallbash:

czy gdyby IC był dziurawy mogło by tak być??

pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi

U mnie od IC nie odchodzi żaden dodatkowy wężyk. Jest wlot i wylot, oba na grubych rurach.

Jak miałem dziurawy IC to notlaufa łapał tak jak większości, czyli na piątce pomiędzy 2700 a 3200 obrotów.

Ruszając spod świateł do ilu rpm kręcisz silnik?

Opublikowano
  • Autor

2200-2400 obr/min raczej bliżej 2200(oczywiście nie na zimnym :cool1:)jak pisałem błąd 553 sporadyczny ale dlaczego jak się zagrzeje silnik :mysli:-na zimnym przy 1500obr/min czuje że lekko sobie przyspiesza.[br]Dopisany: 21 Luty 2010, 18:19_________________________________________________dodam że jak czuje że dobrze się wkręca to nie potrzebuję aż tyle do 2000tyś wystarczy i redukcja.

powiem szczerze że od roku mam etkę ale teraz się przekonałem jak one chodzą(niestety nie wpełni ale myslę że niedługo się to zmieni) :hi:a nie wyobrażam sobie 110km, o 131 nie wspomnę :audi:

pzdr

Opublikowano

Tak trochę za mało go kręcisz.

Na początek spróbuj przeczyścić przepływkę.

Potem weź go na trasę i porządnie przegoń. Na trójce do 3,5 -4 nie za długo i zerknij w lusterko czy nie dymi.

Opublikowano
  • Autor

przeczyściłem koledzy przepływke i okazało się że auto ma moc jak dla mnie ok ale znów niepokoi mnie to że momentami jeszcze lepiej ciągnie, płynnie i lekkie muśnięcie gazu daje efekt mega (jak dla mnie)przyspieszenia tylko szkoda że tylko czasami :kwasny:(czyściłem jakimś hybrydowym środkiem za 15zł ;()

moja przepływka to oeginał z 03/1996r i myśli chyba o emeryturze. jeżeli uznacie że to ona to proszę o jakieś namiary najlepiej na używke (tylko Pierburg, moja taka jest i 14 lat przeciepiała :good:)bo nie mam kaski niestety za wiele na, nie dam rady nowej kupić :(

pozdrawiam i dziękuję za pomoc[br]Dopisany: 23 Luty 2010, 20:53_________________________________________________Kolego Dżej w sobote go przegoniłem , nawet do 4.500tyś, nie kopci, oleju nie bierze(świeżo po wymianie), paliwa w normie spalił-zrobiłem 500km na dobrej trasie. rano tylko dziwnie mi telepie silnikiem -nawetprzy dużych mrozach tak nie mialem jak by świeczki mi nie grzały ale tu taka może być właśnie przyczyna bo mechanik mi kapturki pourywal jak w listopadzie wymieniał :wallbash:teraz trzeba by usiąć przewody i lutować czy coś>...?ale to nie o tym tu dam sbie radę, tylko co ztą mocą.... :embarrassed:

Opublikowano

Musisz kolego najlepiej uzbierać sobie jakoś kaske i kupić nową tą przepływkę bo z takiego czyszczenia jej to nic nie będzie, a tylko to jest męką dla silniczka jak mu cos dolega :thumbdown: