Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] 18" 8J ET48 + 235/40/18 wejda do a4 b5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, udalo mi sie kupic po dosc dobrej cenie felgi ww. w temacie od kolegi z zaprzyjaznionego forum i mam takze okazje kupic 2 nowe opony pirelli p zero corsa system o wym 235/40/18 takze po bardzo dobrej cenie i teraz pojawia sie pytanie czy taka konfiguracja "wejdzie" bez problemu do mojej beauty... pytam poniewaz felgi maja dojsc do mnie z dosc daleka w sobote i jestem umowiony z kolega ze jesli nie beda pasowac to oddam mu to a on odda mi pieniadze ale jesli ktos moglby mi pomoc to oszczedzilo by to napewno niepotrzebnego zachodu obu stron

ps nadal poszukuje uglebienia, ale poki co zawias seria i domyslam sie ze auto bedzie dosc "pokracznie" wygladac na tym felunku ale moze ktos moglby mi podrzucic foto jak mniej wiecej sie to looka na seryjnym zawieszeniu.

Opublikowano

Będzie przycierało :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Będzie przycierało :confused4:

ale co bedzie przycieralo?? opona czy felga? jesli opona to poprostu wezme same felgi bez opon a opon poszukam gdzie indziej :confused4:

Opublikowano

z ta opona napewno bedzie przycieralo od wewnatrz ale jak dasz dystansik 10 mm powinno byc ok

Opublikowano
  • Autor

a co jezeli byla by opona 225?

Opublikowano

przy 225 też bedzie ryzyko, poza tym wrzucaj dystanse 10mm bo przy tem ET felga bedzie niezle schowana a ET38 przy 18' bedzie wygladało kapitalnie :good: i wtedy mozesz brać sokojnie te 235

Opublikowano
  • Autor

chybA a jednak nie wezme tych opon 235 tylko zaloze 215 i zobacze czy bedzie obcierac, dystanse i tak dam zeby troche je wypchnac ale to w pozniejszym czasie.

Opublikowano

Jak masz możliwość wyboru opony to bierz 225/40/18 jest to jakiś kompromis , no i trakcja zawsze trochę lepsza niż na 215

I tak przy tym ET 48 felgi przydadzą się dystanse żeby to dobrze wyglądało :good:

Opublikowano
  • Autor

tak jest opisany ale nie wyjasniony, a czy zakladanie dystansow nie spowoduje jakis wibracji albo cos? jak gadalem z cipatym wulkanizatorem to powiedzial mi ze jak zaloze 15mm dystanse to bede mial wibracje, i mowil mi ze 5mm to max :kwasny:

Opublikowano

jak kupisz porządne dystanse nawet 15mm to nie bedzie żadnych wibracji

Opublikowano
  • Autor

no tak myslalem, mowil ze 5mm ma na stocku wiec czekam na fele, bede probowal pierw chyba na tych 5mm dystansAch i 225 oponie jak nie da rady to bede szukal dystansow odpowiednich.

Opublikowano

Hosse ale pamiętaj że 15mm to za dużo na te fele

Opublikowano
  • Autor

nie bylem pewien ale tak myslalem, a mam pytanie, na e bayu znalazlem uniwersalne dystanse np takie

http://cgi.ebay.co.uk/4-X-5mm-UNIVERSAL-WHEEL-SPACER-SHIMS-4-5-STUD_W0QQitemZ130336063048QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_3?hash=item1e58a27e48#ht_654wt_939

ale jest tego w brod, i zastanawiam sie czy gdyby 5mm okazalo sie za malo to czy mozna np dac dwa dystanse po 5mm na kolo, co razem da 10mm??

Opublikowano

Sluchaj jak zsumujesz 2 dystanse to bendą bez pierścienia centrującego. A przy 10mm warto aby on był. Jego brak czesto skutkuje niemożliwością doważenia kół i wibracjami. Sam jestem ceikawy jak to będzie sie spisywać jak założe swoje 15mm i wskazane felgi o mniejszym rozmiarze... :sick3:

Opublikowano
  • Autor

moze od poczatku co to jest pierscien centrujacy, jak wyglada gdzie go zdobyc, ile? :rolleyes:

Opublikowano

ta dziura w środku felgi to otwór centrujący, musi on być dokładnie dopasowany do piasty, jeżeli otwór w feldze jest większy np jeżeli felga nie jest ori audi to dajemy pierścień centrujący niwelujący tą różnice, z dystansami jest to samo[br]Dopisany: 23 Luty 2010, 20:17_________________________________________________to takie plastikowe ciulstewko

http://www.allegro.pl/item934842043_pierscienie_centrujace_pierscien_centrujacy.html