Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Chwilowe spadki obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukam przyczyny spadania obrotow na luzie. generalnie co 4-5 min jak zostawie na luzie i chodzi na wolnych obrotach da sie odczuc spadek obrotow. nie ma objawow w momencie gdy zalaczony jest kompresor klimatyzatora. przepustnica i przeplywomierz sa wyczyszczone. badanie vag-iem nie pokazalo zadnego bledu. czy spotkaliscie sie moze z takimi objawami :mysli: ?

Opublikowano

Piotrek napisz do Musashiego może On coś Ci poradzi

Opublikowano

Czy to jest znaczny spadek obrotów , czy tylko to jest słyszalne dla ucha ? Jaki tam jest wentylator wisko czy elektryczny (nie wiem czy wszystkie A4 mają wisko ) ?

Opublikowano
  • Autor

Piotrek napisz do Musashiego może On coś Ci poradzi

chyba bede musial go zmolestowac na spocie :cool1:[br]Dopisany: 26 Luty 2010, 16:25_________________________________________________

Czy to jest znaczny spadek obrotów , czy tylko to jest słyszalne dla ucha ? Jaki tam jest wentylator wisko czy elektryczny (nie wiem czy wszystkie A4 mają wisko ) ?

jest to znaczny spadek slyszalny i to czasami nawt o 200 -300 obrotow ale jest to objaw chwilowy i normuje sie ale powtarza sie w miare regularnie. nie wiem jaki jest wentyl musze zerknac. tylko nie wiem co ma wspolnego wentyl z obrotami. nie znam sie za bardzo wiec pytam

Opublikowano

Taki że elektryczny wentylator na rozruch potrzebuje około 70 amper , a to jest dużym obciążeniem .

Opublikowano

U mnie podobnie się dzieje i za ch**a nie mogę dojść do tego, obroty czasami "opadają" także po wciśnięciu sprzęgła dojeżdżając np. do skrzyżowania( opadają wtedy do ok. 600-700RPM). Na wolnych co kilka sek. jest wyraźne szarpnięcie silnikiem i spadek obrotów o ok. 50-100RPM. VAG zero błędów. Przepustnica czysta, lmm nowy, nowa cewka, kable i świece, sprawdzone ciśnienie paliwa, nowy reduktor paliwa. Została jeszcze sonda ... (a nawet dwie) :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Taki że elektryczny wentylator na rozruch potrzebuje około 70 amper , a to jest dużym obciążeniem .

nie bede tu filozofowal ale wydaje mi sie ze wentylator zalancza sie przy pewnej temperaturze a objawy sa widoczne nawet przed jego zalaczeniem

Opublikowano

Tak , wiem i w przypadku włączenia wentylatora to tylko by było słyszalne dla ucha. Ale na obrotomierzu to raczej by było niewidoczne. a tu rzeczywiście jest dość spory spadek obrotów. Sam jestem ciekaw dlaczego tak się dzieje :mysli:.

Opublikowano
  • Autor

mnie tez to ciekawi tym bardziej ze vag nic nie widzi :mysli:

Opublikowano

mam podobny problem, i jest to juz moje drugie audi w ktorej to wystepuje.. Dajcie znac jak cos wykombinujecie z tym :mysli:

Opublikowano
  • Autor

generalnie latwo nie bedzie bo vag nie widzi zadnych bledow :disgust:

Opublikowano

generalnie latwo nie bedzie bo vag nie widzi zadnych bledow :disgust:

U mnie też nic nie widzi. Nowa cewka, kable, świece, nowy czujnik temp., lmm, przepustnica czysta i zaadoptowana, nowy filtr paliwa, ciśnienie paliwa ok. Chyba pozostała jeszcze sonda :mysli: ... lub ECU :wallbash:

Opublikowano

Tak jak kolega pisze, w [AAH] nie ma przypadkiem silniczka krokowego :mysli:

26pG0.jpg

Opublikowano

witam. Ja tez mam problem z obrotami moze ktos sie mi pomoze? odpale po nocy samochod ujade powiedzmy 10km i dopuki go nie zgasze to jest dobrze a po zgaszeniu i ponownym odpaleniu i przejechaniu kilku km. czasem delikatnie przerwie. czasem na zimnym silniku tez tak jest i jeszcze na biegu jalowym jak stoi z pare minut nie dodajac gazu obroty trzyma tak 900 a potem nagle spadna do 200, 300 i spowrotem wracaja na 900 dzieje sie tak co jakis czas mial ktos taki problem bo juz zaczyna mnie to denerwowac. podkreslam ze nie bylo zadnych bledow na vagu

Opublikowano

U mnie się trochę poprawiło po wymianie kabli WN (BERU) i świec (NGK)

Opublikowano
  • Autor

czyscilem rowniez silniczek krokowy, byl troszke zasyfiony ale obiawy pozostaly :confused4:

Opublikowano

Może samo wyczyszczenie nic nie da ? Wiesz jak jest ...

Opublikowano
  • Autor

moze i masz racje, a kupujac nowy ryzykujesz tym ze go wcisniesz a objawy pozostana :wink4::polew:

Opublikowano

Mialem ten sam problem i zauwazylem ze kostka od przeplywomierza byla niedopieta. Docisnalem ja i jest ok :wink4: