Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z parktronikiem po raz kolejny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczelo sie od tego ze wymienilem jeden z tylnych czujnikow.Bylo ok pare miesiecy.Potem wymienilem jeden z przednich czujnikow-bylo ok pare miesiecy.Ale wiadomo ze za dlugo dobrze byc nie moze :)

Teraz kiedy wlaczam PDC przyciskiem lub kiedy wybieram R od razu przez 3 sekundy buzer z przednich czujnikow pika bardzo szybko po czym przestaje i czujniki dzialaja,zarowno tyl jak i przod.Tak jest za kazdym razem kiedy wlacze pdc.W trakcie jego dzialania nie ma zadnych problemow i bledow.Na Vagu bledow nie ma,czujniki sa czyste-mylem je myjka i przedmuchalem sprezonym powietrzem ale to nic nie dalo.Co moze byc nie tak ? :wallbash:

Opublikowano

Mimo wszystko wygląda to na uszkodzony czujnik :confused4: Nie przychodzi mi do głowy nic poza wymianą na nowy...

Opublikowano
  • Autor

Mimo wszystko wygląda to na uszkodzony czujnik :confused4: Nie przychodzi mi do głowy nic poza wymianą na nowy...

Wszystkie "cykaja" tak samo,na vagu zero bledow.A wymiana w moim wypadku 4 czujnikow to koszt 500zl

Opublikowano

Wszystkie "cykaja" tak samo,na vagu zero bledow.A wymiana w moim wypadku 4 czujnikow to koszt 500zl

witam Was,mam też problemik z PDC ale z tyłu.Sprawdzałem VAGiem i pokazuje że niby jeden z czujników jest padnięty ale co jakiś czas działa,czy jest możliwość że jest zabrudzony lub przytkany?

Opublikowano
  • Autor

na poczatku tez tak bylo u mnie a potem padl calkowicie ....

witam Was,mam też problemik z PDC ale z tyłu.Sprawdzałem VAGiem i pokazuje że niby jeden z czujników jest padnięty ale co jakiś czas działa,czy jest możliwość że jest zabrudzony lub przytkany?

Opublikowano

na poczatku tez tak bylo u mnie a potem padl calkowicie ....

coś się odpowiedź nie wyświetliła :wink4:

Opublikowano

Mario - skoro za każdym razem masz sytuację że przód pika Ci bardzo szybko to ja tu widzę coś jak przekłamania w pracy sensora. Jeśli zasłonisz pojedynczo każdy czujnik to przy jednym - zgodnie z opisanym przez Ciebie objawem - bzyczek nie zapiszczy stałym sygnałem ale tak jak zwykle. Tak sprawdzisz który sensor jest źródłem problemów...

Sedi - sprawdź który to sensor (w buforze błędu masz napisane) - wyciągnij go i spróbuj wyczyścić. Jeśli nie pomoże to wymień.

Opublikowano

Sedi - sprawdź który to sensor (w buforze błędu masz napisane) - wyciągnij go i spróbuj wyczyścić. Jeśli nie pomoże to wymień.

Bart-S duży problem zdjąć zderzak?VAG pokazuje niby mid-right że coś nie tak :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Mario - skoro za każdym razem masz sytuację że przód pika Ci bardzo szybko to ja tu widzę coś jak przekłamania w pracy sensora. Jeśli zasłonisz pojedynczo każdy czujnik to przy jednym - zgodnie z opisanym przez Ciebie objawem - bzyczek nie zapiszczy stałym sygnałem ale tak jak zwykle. Tak sprawdzisz który sensor jest źródłem problemów...

Kiedy juz przestanie glosnik z przodu szybko pikac,to podjezdzam do przeszkody i wszystko dziala ok wiec ostrzega ze sie do niej zblizam.W koncu nastepuje dlugi sygnal czyli STOP i co ciekawe kiedy wlacze wsteczny przy stalym sygnale z przodu i cofam,to ten staly sygnal juz sie nie wylacza mimo tego ze ani za mna ani przedemna nic nie ma.Dopiero reczne wylaczenie pdc pomaga.Znowu innym razem jest tak ze cofam i po konczonym manewrze przelaczam skrzynie na P,pdc dalej jest wlaczone ale nic nie pika bo nie ma przeszkod-znowu wlaczam wsteczny i slysze tylko krotkie pikniecie z tylu wiec jest tak jak powinno byc.Nie wiem czy moze byc uszkodzone cos innego niz czujnik.