Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Granatowy Muł (czarny bixenon na sprzedaż)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przyszła pora żeby pokazać i mój listopadowy zakup :) Niestety jedyne zdjęcia jakie posiadam to jeszcze sprzed zakupu. Jak tylko aura ulegnie poprawie to wybiorę się na jakąś sesję :)

Auto ściągnięte z Belgi więc posiada parę drobnych wgniotek parkingowych oraz kilka odprysków na szybie przedniej. O dziwo mam w rodzinie Toyote Corolle Verso też z Belgi (z innego źródła) i posiada dokładnie takie same wady więc to u nich chyba normalne. Silnik chodzi ładnie, pali bez problemów. Odzywa się trochę zawieszenie z tyłu jak skręcam ale z tym sobie poradzę :)

Jak na razie to seria bez udziwnień po pierwszym lifcie:

Zakup: Listopad 2009

Rok: 1998

Silnik: 1.9 TDI 90KM AHU ;(

Przelot: standardowe 180kkm :kox:

Wyposażenie:

- climatronic

- elektryka szyb przód

- elektryka luster (bez podgrzewania)

- 4x alu ori Audi 15"

- mała nawigacja

- oświetlenie drzwi + nóg kierowcy i pasażera

- pełny FIS + wskaźnik temp. oleju i voltomierz

- centralny zamek z modułem komfortu

- składane oparcie kanapy

Brak:

- zapas na alu (według rozpiski w bagażniku powinien być)

- ori radia

- podstawki pod kubek/puszkę

- podłokietnika

Zmiany:

- lepa klubowa na klapie + "złośnik"

- ori alu 15" + Dunlop Sp Winter Sport 3D 195/65/R15

- wyczyszczone odpływy pod aku :)

- licznik od anglika (w moim nie działał FIS), aktualny przelot na liczniku ponad 300k i taki zostanie bo jest bardziej prawdopodobny od tego co kupiłem

- radio Canva DVD 7" Pioneer DEH-5000UB :good:

- ramki pod tablice

- sub w podłodze bagażnika + wzmak Blaupunkt GTA 4 Special Mk II

- sterownik centralnego na pilota z domykaniem szyb

- ori xenon 4300k z eSki bixenon dzielony czarny

- 17" S3 na lato + gumy 235x45x17

- częściowe oświetlenie wnętrza LED

- lampy tył Depo Red-White

- nakładki na końcówki wydechu z kwasówki

- springi i amortyzatory MTS -40mm

- wtryski 0.216

Plany:

- rozrząd, filtry, płyny, olej, okładziny itp.

- alu + opony 17" na lato

- oczyszczenie klapy z oznaczeń modelu i silnika

- -40mm czeka na wiosne

- polerka

- jakieś delikatne audio (głośniki czekają, jeszcze tylko wzmak i kable)

- ori xenon z S4

- inne lampy tył (takie czerwono biało czerwone)

- białe kierunki boczne

- wywalenie kata

- program

- malowanie ramki grilla

- przeróbka na bixenon + malowanie wnętrza lamp na czarno

- zespolony xenon D2S Valeo - czeka na montaż zamiast bixów

- wtryski 0.216

Jak macie jeszcze jakieś propozycję to z przyjemnością poczytam :)

Before

c105414641.jpg

c105414642.jpg

c105414643.jpg

c105414645.jpg

c105414646.jpg

c105414648.jpg

Było ładne słońce to zrobiłem kilka podglądowych zdjęć jak auto wygląda aktualnie.

After:

img9859c.jpg

img9864z.jpg

img9866r.jpg

img9867a.jpg

Aktualnie:

img9873male.jpg

Czarne bixy dzielone NA SPRZEDAŻ

img0111ax.jpg

img0112ah.jpg

img0121ad.jpg

Opublikowano

Spać nie możesz ... :polew:

Fura fajna widziałem na żywo , mody na plus - ja bym drewno wywalił do lasu i będzie mniodzio :good::hi:

Opublikowano

A czemu kierownica czarna??? :naughty: Mój tato ma A4 99r. i wnętrze ma niebieskie razem z kierownicą :cool1:

Opublikowano

Witam.

czesc, AK ? :decayed:

Opublikowano

A czemu kierownica czarna??? :naughty: Mój tato ma A4 99r. i wnętrze ma niebieskie razem z kierownicą :cool1:

też mam niebieskie wnętrze i czarną kiere :gwizdanie:
Opublikowano
  • Autor

czesc, AK ? :decayed:

A i owszem, że AK :) Wcześniej była czerwona Centomania a teraz Audi ;) muszę tylko sobie jeszcze skołować konturowego białego złośnika bo cały żółty jest na CC a źle by wyglądał na tym kolorze audi :D Jak na razie wożę wielkiego 12cm złośnika magnesowego za tylną szybą co by było chociaż trochę widać ;P

A czemu kierownica czarna???

Nie mam zielonego pojęcia :) nie przeszkadza mi to w niczym a to czy była wymieniana czy nie to też dla mnie bez różnicy :)

Opublikowano

Co do drewnianych listew - można je "obkleić" całkeim nieźle wyglądającym pseudo-carbonem i będzie gitarra ;) Poza tym autko ok, niech sprawuje się bezawaryjnie :)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

No i czas na małą aktualizację :)

Z modów jakie udało się wykonać to usunięcie oznaczeń modelu i silnika z klapy, foto niestety nie ma. Na przyszły tydzień jestem umówiony na wymianę rozrządu, płynów, oleju, filtrów i zrobienie dokładnego przeglądu auta :)

Dziś jeszcze moja kobieta zrobiła mi małą niespodziewankę i tak zupełnie bez okazji dostałem od niej Audi A4 b5 1.8T :D A oto ona:

TU BYŁY ZDJĘCIA PREZENTU, MODELU w sakli 1:48 AUDI A4 b5 ale się zmyły z serwera :sesese:

Wiem wiem, tą półkę z bagażnika wywalę bo wygląda paskudnie :D Już nawet panna chciała ją urwać ale jej się nie udało.[br]Dopisany: 09 Kwiecień 2010, 21:29_________________________________________________Nowe mody w 1 poście :naughty:

Opublikowano

a co małżonka zrobiła :chytry:

Opublikowano
  • Autor

Dziś wrzuciłem LEDy w postojówki i do wnętrza. W postojówkach zniknęły zupełnie, świecą takie 2 punkciki :tongue4: natomiast lampka w podsufitce :good: musiałem jedynie przelutować diody od lampek do czytania bo w diodach ma znaczenie polaryzacja :confused4:

Opublikowano

Ładniutka i bez awaryjny silniczek :naughty:

Opublikowano

wnętrze mi sie podoba bardzo :gwizdanie:

Opublikowano

A kto gadał że nic nie będzie przy paździochu robił :mysli::decayed: a teraz zenony, fele, -40mm :tongue4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ciiii :D Plany się troszkę zmieniają :cool1: Chociaż Muł pewno dalej będzie przeznaczony na handel, graty się najwyżej potem rozprzeda :D Chyba, że wypali plan z innym dupowozem i wtedy ten będzie służył jako auto codzienne a tamten na dojazdy po bułki do sklepu ;P

Poza tym doszedłem do jedynego słusznego wniosku przy tym silniku, że skoro nie jedzie i nigdy jechać nie będzie to niech chociaż trochę wygląda :wink4:[br]Dopisany: 25 Luty 2011, 22:02_________________________________________________Dziś na tył wpadły lampki Depo Red&White a garażu leżą jeszcze springi -40mm i czekają na amortyzatory i wiosnę :)[br]Dopisany: 07 Marzec 2011, 23:05_________________________________________________Nowe foty w pierwszym poście :naughty:

Opublikowano

Teee cipek to z tobą się mijałem przy tesco wczoraj?

Opublikowano
  • Autor

Myślałem, że wyjdziesz przez to okno tak żeś się lampił na mnie :shocked::decayed: Nie poznałeś mnie ?

Opublikowano

właśnie tak kminiłem że to ty, tylko kolor jakiś ciemniejszy mi się wydawał i lampy z tyłu :>

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Pany potrzebuję opinii specjalistów :gwizdanie: Robić ciemny przód czy nie robić ? Ramka grilla na czarno, wnętrza lamp też na czarno, kierunki ściemnione. Martwi mnie trochę odbłyśnik od długich i nie wiem właśnie co z nim zrobić, może pomalować górę i dół odbłyśnika a zostawić tylko boki ?

Małe VT

img9862projektvt.jpg[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2011, 22:55_________________________________________________No i dziś Mułek zbliżył się do Matki Ziemi o całe 4cm za pomocą zestawu MTS (amortyzatory + sprężyny). Oprócz tego nowe tarczy, klocki i łożysku z tyłu, nowa piasta z łożyskiem z przodu, filtry, olej i płyny zmienione :good:

Miał jeszcze wylecieć katalizator ale za dużo dłubania miałby mechanik z wyciągnięciem i wspawaniem wewnątrz niego rurki. Ogarnę to jeszcze w najbliższym czasie jak znajdę w okolicy jakiegoś magika od wydechów.

img9873male.jpg

Opublikowano

Ładnie wygląda taki ciemny przód, ja pójdę trochę w twoim kierunku z tym, że zamierzam kupić ciemne soczewkowe lampy a grill zmienić na ten od S4 :) A jak spisują się amorki od MTS? Bo jeżeli dobrze patrze to cena nie jest jakaś zaporowa i też się nad nimi zastanawiam.