michal0307 0 Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 Witam wszystkich. Ponieważ nieuchronnie zbliża sie czas wymiany zawiasów w moim aucie ,mam takie pytanko. Na allegro zestaw FEbi http://allegro.pl/item202037999_wahacze_audi_a4_a6_passat_b5_kpl_febi_promocja_.html kosztuje jak widac 1140 zł a w Gdańsku ten sam zestaw w dość tanim sklepie Autopartner(prawie że hurtowni) kosztuje kolo 2100 zł . Skąd ta różnica???Te pierwsze to podróbki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterex 0 Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 Prawie robi wielką różnicę.... W podobnych cenach kupuję wahacze Febi zestaw ok.1200zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest spedyt Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 Witam wszystkich. Ponieważ nieuchronnie zbliża sie czas wymiany zawiasów w moim aucie ,mam takie pytanko. Na allegro zestaw FEbi kosztuje jak widac 1140 zł a w Gdańsku ten sam zestaw w dość tanim sklepie Autopartner(prawie że hurtowni) kosztuje kolo 2100 zł . Skąd ta różnica???Te pierwsze to podróbki ? Po prostu Autopartner ma większą marżę Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0307 0 Posted June 16, 2007 Author Share Posted June 16, 2007 a czy można odróznić podróbki od orginałów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pre_pl 9 Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 a czy można odróznić podróbki od orginałów ? mysli oryginał kupuje się w ASO Mają znaczek Audi ( CCCO ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
saintadamus 0 Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 wszysto zależy od marży sklepowej niestety u mnie za kompel febiego zaśpiewali mi 1700zł kiedy faktycznie na allegro można kupić za 1100zł a to i tak jeszczze nic - na mniejszych częściach czasem sklepy robią sobie i po 200% marży Link to comment Share on other sites More sharing options...
artiii 0 Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 No niestety sklepy żerują na ludziach, którzy nie mają pojęcia o cenach, dlatego ja zawsze porównuje w paru sklepach zanim kupię jakaś część do auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0307 0 Posted June 16, 2007 Author Share Posted June 16, 2007 no i kupilem komplecik 5 wahaczy febi 3 lamfordera (w tym 2 dolne) koncówki febi no i łączniki 2* lemforder calosc 1760 .Może przeplacilem ale nie mam zaufania do allegro. Miła pani w sklepie sprzedająca od lat dla warsztatów itp mówila że jezeli chodzi o wahacze to :1 miejsce lemforder ,2 trw , 3 febi ,4 caLA reszta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts