Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wklejenie szyby tylnej- uszczelki dookoła??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z wklejeniem tylnej szyby- A mianowicie czy idą dookoła jakieś uszczelki czy tylko się ją wkleja i nic więcej?? :mysli:

Opublikowano

Uszczelka a właściwie taka cieniutka gumka powinna już być przy szybie. Oprócz niej niczego więcej nie ma.

Opublikowano
  • Autor

no właśnie nie mam tej gumeczki :( gdzie można ją zdobyć?? :confused4:

Opublikowano

aso lub szrot

Opublikowano

Pytanie skąd masz szybę :) jeśli kupujesz nową to ta gumka już jest a jeśli kupiłeś uzywkę to jej napewno nie będzie :)

Jedz do tych którzy specjalizuja sie wklejaniem szyb maja tych uszczelek od koloru do wyboru :)

aso lub szrot

W ASO raczej się tego nie dostanie bo to nie jest rzecz która mozna kupic osobno bo występuje razem z szyba. Znając ASO powiedzą ze mają taką uszczelkę ale trzeba kupic ją z szybą :naughty:

Na szrocie też wątpie zeby sie znalazło coś takiego.

Opublikowano
  • Autor

no właśnie. kupiłem tą szybę z popularnego serwisy all..... :decayed: no ale niestety nie było uszczelki i się tak zastanawiałem czy coś w tych przerwach musi być :kwasny: no teraz to wiem i skoczę do pobliskiego warsztatu co wklejają i się dowiem\:) dzieki :good:

Opublikowano

Szyba z allegro jest napewno z jakiegoś rozbitka i jak ją wycinali to uszczelka poszła się jeba* :naughty: ale to normalna rzecz.

Tak jak już pisałem, jedz do tych co wklejają szyby, oni mają napewno takie uszczelki.

A tak BTW to ile dałeś za ta szybę z allegro?? :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam ,

Odświeżę troszkę temat.

W B6 wychodzącym z fabryki , dookoła tylnej szyby rzeczywiście była uszczelka , w B7 już tej uszczelki niet. Kupując szybę nową do B6 czy będzie to ASO , AUTOVER czy JAAN szyba będzie bez uszczelki. Kiedyś musiałem zresztą bardziej zgłębić się w temat i pisemna odpowiedź od Kulczyk Tradex brzmiała następująco :

"szyba o nr kat.8E9 845 501 E NVB (tylna do B6 ) została zakupiona przez Autoryzowaną Stację Serwisową VW i Audi (Rowiński i Wajdemajer) u polskiego importera - firmy Kulczyk Tradex Sp . z o.o. Importer pragnie poinformować że wszystkie części sprzedawane przez niego za pośrednictwem autoryzowanej sieci serwisowej są pełnowartościowym towarem pochodzącym bezpośrednio z koncernu Volkswagen AG . Wspomniana powyżej szyba zakupiona do samochodu o nr VIN WAUZZZ8E24AXXXXXX występuje bez wulkanizowanej uszczelki biegnącej dookoła niej. Jest to produkt spełniajacy wszystkie normy i wymogi jakościowe koncernu VAG. Konstrukcja szyby nie wpływa w sposób negatywny na trwałość i zużycie jakichkolwiek innych elementów tego samochodu"

zdrów

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam ,

Odświeżę troszkę temat.

W B6 wychodzącym z fabryki , dookoła tylnej szyby rzeczywiście była uszczelka , w B7 już tej uszczelki niet. Kupując szybę nową do B6 czy będzie to ASO , AUTOVER czy JAAN szyba będzie bez uszczelki. Kiedyś musiałem zresztą bardziej zgłębić się w temat i pisemna odpowiedź od Kulczyk Tradex brzmiała następująco :

"szyba o nr kat.8E9 845 501 E NVB (tylna do B6 ) została zakupiona przez Autoryzowaną Stację Serwisową VW i Audi (Rowiński i Wajdemajer) u polskiego importera - firmy Kulczyk Tradex Sp . z o.o. Importer pragnie poinformować że wszystkie części sprzedawane przez niego za pośrednictwem autoryzowanej sieci serwisowej są pełnowartościowym towarem pochodzącym bezpośrednio z koncernu Volkswagen AG . Wspomniana powyżej szyba zakupiona do samochodu o nr VIN WAUZZZ8E24AXXXXXX występuje bez wulkanizowanej uszczelki biegnącej dookoła niej. Jest to produkt spełniajacy wszystkie normy i wymogi jakościowe koncernu VAG. Konstrukcja szyby nie wpływa w sposób negatywny na trwałość i zużycie jakichkolwiek innych elementów tego samochodu"

zdrów

Cytat z Etki: "tylne szyby wersji avant 8e9 845 501 ci 8e9 845 501 d zostały zastąpione

szybami 8e9 845 501 f i 8e9 845 501 e.

boczna listwa gumowa do poprzednich

szyb nie jest dłużej dostępna.

nowe szyby w zamian posiadają prosty

profil."

Zatem skąd wziąć uszczelkę do szyby z krzywym profilem?