franc8 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 ostatnio robiłem to u siebie bo się rozsypało .Złożenie nie jest trudne trzeba rozdzielić roletę. Zabieg na jakieś 30-40min roboty Sposób na naciąg rolety: Porobiłem zdjęcia i wygląda to tak: 1.wyjmujemy roletę i odkręcamy lewą stronę mała śrubka na krzyżak i druga na torxa ale tym z wgłębieniem (wypustka w środku śrubki) zamieściłem foto jak to wygląda po kolei (wnętrze lewej strony) Odkręcamy prawą stronę ale tylko śrubkę na krzyżak i wyjmujemy. UWAGA w tym momencie sprężyna chce się odwinąć więc radzę trzymać tą plastikową stronę I teraz nawijamy (kręcimy w przeciwna stronę w stosunku do której sprężyna chce się odwinąć) sprężynę tak z wyczuciem - trudno określić mi ile. Zakręcamy prawą stronę. Z Lewej części wyjmujemy taki plastik w kształcie stożka (zaznaczony strzałką) i wkładamy go tu Teraz musimy całość złożyć - ja sobie pomogłem podważając płaskim śrubokrętem (trzeba nacelować trochę) Skręcamy i gotowe :>
Nick126 Opublikowano 23 Maja 2010 Opublikowano 23 Maja 2010 Dziś się z tym męczyłem. Rozkręciłem i okazało się, że ktoś już tam grzebał, były nieorginalne śruby i połamane niektóre plastiki. Da się dokupić te boczne mocowania? W nich mam pouszkadzane części i nic z tym nie umiem zrobic. (jak co to sory za odkopywanie "staroci")
franc8 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2014 foty by się zdały... foty były ale forum się pozmieniało i lipton bo nie pamietam gdzie były.
Rekomendowane odpowiedzi