Jump to content
IGNORED

[B6 AEB] Błąd 17704


sproket1
 Share

Recommended Posts

WITANM.OSTATNIO PODPINALEM AUTO POD VAGA I WYSKOCZYL MI BLAD 17704-DOTYCZY ON TERMOSTATU BADZ CZUJNIKA TEMPERATURY.MECHANIK MOWI ZE TRZEBA WYMIENIC TERMOSTAT-ALE WYDAJE MI SIE BEDZIE TO TEN CZUJNIK(PISALEM NA FORUM O WLACZAJACYM SIE WENTYLATORZE BO URUCHOMIENI SAMOCHODU).PONIEWAZ WSZYSTKO DZIALA POPRAWNIE-CIEPLO I ZIMNO W NORMIE-DMUCHAWA BEZ ZARZUTU.WIEC STAWAIM NA TEN CZYJNIK.ALE PO ZRESETOWANIU KOMPA WSZYSTKO JEST JUZ OK.WENTYLATOR SIE NIE ZALACZA I KONTROLKA OD BLEDU JUZ SIE NIE SWIECI.WIEC CO TERAZ-WYMIENIAC TEN CZUJNIK CZY POCZEKAC AZ ZNOWU SIE ZAPALI TA LAMPOKA-A MOZE TO BYL TYLKO BLAD I PO RESECIE JEST WSZYSTKO OK?PORADZCIE....DZIEKI POZDRAWIAM

Link to comment
Share on other sites

przepisz proszę ten tekst używając małych liter (inaczej będzie usunięty), zastosuj również 2 punkt regulaminu. Dzięki

Link to comment
Share on other sites

Wystarczy, że kiedyś ktoś odłączył czujnik na chodzącym silniku i już błąd w pamięci ale chyba to by było za łatwe.

Link to comment
Share on other sites

Mam identyczny problem po zapaleniu auta na zimnym silniku wlacza sie wentylator.Przy ok 60 70 stopniach sie wylacza ,temperatura pozniej w normie caly czas utrzymuje sie na 90. Wymienilem juz czujnik temperatury plynu chlodzacego ale nie zresetowalem kompa i dalej sie wlacza wentylator przy zimym silniku. Czy moze dlatego ze jeszcze nie zresetowalem bledow, czy nie powinno juz byc ok po wymianie czujnika? Z gory dzieki za pomoc

Link to comment
Share on other sites

Który wentylator...?

Wiskoza pracuje cały czas i tak ma być, drugi jest od klimy.

Link to comment
Share on other sites

Prawy pracuje zawsze, lewy nie zawsze (lewy/prawy jak stoisz przed maską). Chyba że masz włączoną klimę. Jaka lampka świeci?

Link to comment
Share on other sites

Bylem wlasnie wlaczyc zimny silnik oba wentylatory sie wlaczyly natychmiast po dojsciu do ok 70 stopni sie wylaczaja i pozniej wszystko jest ok temperatura stoi rowno na 90 . Klima byla wylaczona. Lamka zapala sie engine managment

Link to comment
Share on other sites

Skasuj błąd i zobacz co dalej.

Link to comment
Share on other sites

Widocznie błąd od pewnego czasu się nie powtarzał i ECU sam się z tym uporał. I dobrze :wink4:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...