Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Czy to nieszczelna pompa wtryskowa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.mam pytanie czy przy nieszczelnej pompie wtryskowej będzie odczuwalny spadek mocy???? czasem auto jedzie jak szalone a czasem to przyśpiesza jak bym ciągną przyczepę z cegłami. wycieka ropa z pod nastawnika i z pod tego dekielka z góry (oczywiście nie leje jak z kranu ale pompa jest cały czas mokra) a przy obrotach tak jakoś 1700-1900 coś burczy jak by tłumik czy tu możliwe przez te mrozy???? ile kosztuje uszczelnienie pompy wtryskowej???? i co może być przyczyna słabego przyśpieszania??? - może być filtr paliwa bo jeszcze go nie zmieniałem a kupiłem auto rok temu. proszę o pomoc

Opublikowano

VAG błędy,ewentualnie LOGI, i gadamy dalej :)

Opublikowano

No zrypałem coś z tym linkiem :good:

Opublikowano

Ja mam podobne pytanie, rowniez dziwnie z mocą niby cały czas ok ale są momenty, że auto w ogóle nie ma odejścia. I też dziwne buczenie koło 1800.

Ale u mnie właśnie auto jest na regeneracji pompy bo lało się już nieźle z niej i w poniedziałek już je odbieram i dam znać czy jest ok.

Ja miałem błąd akurat na Vas-ie kąta początku wtrysku natomiast na Vag-u błąd zaworu początku wtrysku i okazało się ze pompa do regeneracji jest. Zobaczymy jak to będzie po naprawie.

Opublikowano

Przy falowaniu mocy winowajcą może być przepływomierz, ale VAG prawdę ci powie.

Opublikowano
  • Autor

yahoo jak go jutro przetestujesz to daj znać co i jak - i za ile

Opublikowano

Ok dam znać, natomiast u mnie regeneracja niestety jest kosztowna i wyniesie to 700 zł ale musiałem bo silnik był zalany ropą od spodu więc nie miałem wyboru.

Aha jeszcze pytanie zadawałeś co do filtra paliwa. Ja wymieniłem w zeszłym tygodniu i nic nie miałem poprawy, jeśli chodzi o buczenie a o spadek mocy to nie miałem okazji sprawdzenia bo prawie od razu z pompą jechałem.

Jutro dam znać.

Opublikowano

To buczenie ma teraz bardzo dużo osób w 1z ciekawe czym to może być, ja mam to samo, nastawnik jest ok, będę mieć nowego chipa tak że się okaże może to program coś w h... leci :mysli: bo wszystkie opcje już sprawdzone i nie potwierdziły się.

Opublikowano
  • Autor

u mojego kolegi to od kiedy kupił a4 to jak pod górkę gdzieś jechał i troszkę przydusił to aż warczało coś w środku ale jemu to nie przeszkadzało. może na wiosnę to przejdzie jak się troszkę ociepli bo wydaje mi się że to tłumik musi dotykać czegoś i przez to te drgania

Opublikowano

dam znać czy coś lepiej dopiero jutro bo jeszcze na dziś auto zostało bo jest robione całe zawieszenie i jeszcze termostacik do wymiany. Wiec jutro odbiore auto potestuje i zobacze czy inaczej silnik chodzi i nie buczy tak po naprawie pompy.[br]Dopisany: 15 Marzec 2010, 15:32_________________________________________________ok więc tak :)

Odebrałem auto pojezdzilem chwile i i tak musialem odstawic bo niestety wezyk wspomagania firma zewnetrzna schrzanila ale co do pompy....

Wiec tak auto chodzi zupelnie ale to zupelnie inaczej. Po naprawie pompy jest o wiele ciszej, okolo 1800 obrotow slychac teraz piekny klekot slychac zawory wczesniej bylo buczenie, nie trzesie buda. Auto sie plynniej wkreca na obroty nie szarpie tak. I o dziwo hmmmm slychac leciutko turbinke w kabinie a wczesniej nie bylo slychac zapewne od tego ze buczało albo po prostu teraz silnik pracuje jak powinien.

Zatem przy okazyjnej regeneracji pompy dopiero zobaczylem jak auto powinno chodzic :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

tak że wszystko jasne jak się cieplej zrobi to tez jade do pompiaża. dzięki za wszystko. niech ci autko hula jak najdlurzej. fajny z ciebie gość. pozdrawiam[br]Dopisany: 16 Marzec 2010, 19:59_________________________________________________chciałem tylko dokończyć temat- a więc tak. pompiarz uszczelnił i przeglądną mi pompę za 250pln.auto idzie jak burza niech się niejedna 110tka schowa brakuje 6 biegu. ale mówił ze jest troszkę głowi czka w pompie podrysowana i może przez to ciężej na ciepłym pali ale mówił że pewnie trzeba zmienić na komputerze dawkę startową paliwa na gorącym silniku. a buczenie rury dalej zostało kupiłem nowe gumy do podwieszania tłumika morze to coś pomorze.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja za wymianę uszczelek pod pokrywą i nastawnikiem pompy zapłaciłem 180 pln.Ciekawi mnie twój mechanik ponieważ po wymianie tych uszczelek zawsze pompę podłącza się pod komputer i ustawia dawkę.

Opublikowano

uszczelki to koszt 18zł ori bosch

wymiana 10-15min regulacja nastepne 10min

wiec skasowali was że ho ho