tomiczka Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Mam kłopot z biegami. Szczególnie wsteczny. Jak uda mi się wrzucić, to jest ok. ale po czasie problem powraca i mam kłopoty ze wszystkimi biegami. Sprzęgło ok. Może wodziki? A może łapa skrzyni pękła i skrzynia się opuściła, przez co gorzej wybrać bieg? Dźwignia zmiany w takim momencie robi się o wiele sztywniejsza.
yahoo Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 olej w skrzyni wymieniałeś ? Przyczyn kilka może być poczytaj troche na forum. Może sprzęgło.
Seski Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 a nie masz moze takiego problemu od mrozów a jak się nagrzeje albo jest cieplejszy dzień to jest ok?
jarek3251 Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 a czy wrzucaniu któregoś biegu nie zgrzyta ci??? jeśli tak to możliwe ze synchronizator sie rozleciał i jego kawałki blokują biegi ( ja tak miałem)
tomiczka Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Opublikowano 20 Marca 2010 Wyjąłem skrzynię i rozebrałem tył. Synchronizator popękany leżał między trybami. Uszkodzone zęby na kilku trybach. Wszędzie odłamki zębów i opiłki. Masakra! Kupiłem skrzynię za 600zł, do tego tarczę sprzęgła za 330zł i łożysko wału, w które wchodzi wałek sprzęgłowy za 20zł. Dziwi mnie tylko fakt, że prócz tego, że blokowały się biegi, jeździłem przez dwa tygodnie normalnie. Żadnych innych objawów tak popsutej skrzyni. Zatem przestroga: nie jeździć gdy pojawią się pierwsze oznaki jakiejś usterki. Może na synchronizatorze skończyłoby się u mnie.
rafalskin73 Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Te łożysko za 20zł,to takie igiełkowe w wale korbowym? Tarczę sprzęgłową jakiej firmy kupiłeś? Możesz mi napisać czy w tej nowej tarczy tłumik drgań skrętnych ten z frezami co wchodzi na wałek skrzyni możesz w palcach przekręcić w prawo lub w lewo?Pytam bo u mnie jak miałem wyjętą skrzynie to sprawdzałem.i wydaje mi się że powinny być tam twardsze sprężyny.W palcach delikatnie przekręcałem w lewo i prawo,ale wracało na swoje miejsce.Myślę że tarcza już pada,bo za duże drgania przechodzą mi na skrzynię.
jarek3251 Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Wyjąłem skrzynię i rozebrałem tył. Synchronizator popękany leżał między trybami. Uszkodzone zęby na kilku trybach. Wszędzie odłamki zębów i opiłki. Masakra! Kupiłem skrzynię za 600zł, do tego tarczę sprzęgła za 330zł i łożysko wału, w które wchodzi wałek sprzęgłowy za 20zł. Dziwi mnie tylko fakt, że prócz tego, że blokowały się biegi, jeździłem przez dwa tygodnie normalnie. Żadnych innych objawów tak popsutej skrzyni. Zatem przestroga: nie jeździć gdy pojawią się pierwsze oznaki jakiejś usterki. Może na synchronizatorze skończyłoby się u mnie. czyli miałem racje
medman Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Bajzel się robi na forum. Ten temat powinien być w innym dziale. Musashi gdzie jesteś?
Rekomendowane odpowiedzi