Mrozial Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 witajcie, Oglądałem dzisiaj program na tvn turbo, w którym poruszony był temat odmrażacza do szyb. W programie przedstawiona była historia pewnego dziadka, który to i teraz UWAGA spryskał sobie odmrażaczem szybę... ...wszystko wydawałoby się normalne, ale dziadek odmrażacza w spray`u używał od wewnątrz Na jego nieszczęście miał chwilę później kontrolę policyjna i alkomat wykazał 0,19 promila. Kolejne dwa badania wykazały zerowy stopień stężenia alkoholu, mimo wszystko zabrano mu prawko. Zastanawiam się jaki poziom IQ miał główny bohater... pozdro
KANAL Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Jedyne wytlumaczenie to takie ze zaparowane szyby zostawione na mrozie zamarzly od srodka i zamiast rozgrzac auto uzyl odmrazacza, pewnie szkoda bylo na bene.
Gość MACHINE Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Też już w starym aucie używałem odmrażacza od środka. Jakbyś jeździł na 6 do pracy codziennie to byś znał ten problem, przy -20 zamrożone szyby od środka, bo auto na dworze stoi, a każda minuta snu jest cenna rano
StoRK Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 Moje też stało w te duże mrozy na dworze i szyba od środka nie parowała. Zastanawiam się jeszcze jak dziadkowi zabrali prawko skoro nawet po pierwszym pomiarze miał 0,19 promila, a przecież dozwolone jest do 0,2 promila.... :gwizdanie:
Kolkov Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 ja bym sobie za taką bzdurę nie dał prawka zabrać, są jeszcze inne metody świadczące o trzeźwości. Podobna sytuacja może być po TantumVerde tym temacie na gardło, kolesiowi po użyciu alkomat pokazał 1.2promila. Dziadek pipka że dał sobie zabrać a nie pojechał na krew, chyba że ostro doił przez kilka dni i się bał...
Mrozial Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Opublikowano 19 Marca 2010 dziadek chciał jechać na krew, ale mu panowie policjanci powiedzieli, ze to jest równoznaczne z badaniem krwi. Tez bym sobie nie dal, kiedys policjanci mi wciskali kit to im powiedzialem, ze sprawe do sadu, to im paly zmiekly, zaczeli wtedy sprawdzac cale auto i znalezli zle nabita jedna cyfre na silniku w moim uwczesnie polonezie. recznie numery byly nabijane bo silnik byl wymieniany rok od nowosci... zabrali mi wtedy auto na 3 miechy :/ CHWDP
Skrzypek Opublikowano 19 Marca 2010 Opublikowano 19 Marca 2010 Moje też stało w te duże mrozy na dworze i szyba od środka nie parowała. Zastanawiam się jeszcze jak dziadkowi zabrali prawko skoro nawet po pierwszym pomiarze miał 0,19 promila, a przecież dozwolone jest do 0,2 promila.... :gwizdanie: cały pic polega na tym aby przed zostawieniem auta na noc wywietrzyć je w środku, tzn wyrównać temp wewnątrz auta z zewnętrzną, wtedy szybki od środka nie parują więc i nie zamarzają
truckmaniac Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Eee tam gadacie. Dziadek dzień wcześniej pochlał odmrażacza, a potem żali się do tvn, że szyby spryskał
sołtys85 Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Z tym dziadkiem to jakaś bujda. Zawsze po dmuchnięciu i wykazaniu alku bez widocznych oznak upojenia alkoholowego dmucha sie powtórnie, żeby zobaczyć tendencję stężenia alkoholu. Jak wzrasta to nie ma gadki bo wiadomo o co chodzi a jak spada to powtórny pomiar jest po 15 minutach. Po zjedzeni batonika pawełka albo śliwki z koniakiem (taki cukierek) potrafi wywalić ponad promil a nawet pod dwa. Kiedyś w święta byłem u kumpla i przyniósł alkomat profesjonalny bo bada czasem pracowników podczas pracy ja ma podejrzenia co do nich. Piliśmy wódkę i kazdy dmuchał i po bezpośrednim dmuchnięciu wykazywało jakiś tam wynik. Jak to w święta przegryźliśmy i wynik był zerowy. Jak jedliśmy i piliśmy cięzko było promil wydmuchać. Matka kumpla poczęstowała mnie jakimś likierem i nalegała żebym wypił z nią. Potem dmuchnałem i wywaliło delikatnie ponad 3 promile bo na gardle osadził sie alkohol. Jakby ktoś kiedyś miał problem z policja to jak mało wypił to niech jedzie na krew a jak złapali go nas kacu to na krwio wykaże 2 razy tyle.
Rekomendowane odpowiedzi