mesyjasz Opublikowano 20 Czerwca 2007 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Witam koledzy Na wstepie chce zaznaczyc ze szukałem po forum ale nie znalazłem Mały problem Autko 225 tys 2.5 tdi 150 km z 6 stka skrzynia nic nie cieknie,odpowiedni przebieg ,nie bierze oleju ,olej 0w40 hellix Symptom...na drugim biegu odczuwam dziurę na około 2000 obrotów tak jakby spadek mocy założyłem wkladke k&n ostatnio nic nie zmieniło(nie po to zakładałkem dla jasnosci) na różnym paliwie(bp,shell,orlen) Co warto sprawdzić....generlanie nie jest za mocny moim zdaniem(mam 110 octavie i podobnie przyspiesza) Jakieś czyszczenie(nie wiem jak jeździł poprzedni właściciel...mozę ślimaczyl i jakaś sadza gdzieś osiadła) VAS ogólny po zakupie 0 błedów(silnik etc) prosze o sugestie co warto sprawdzić....i ewentulanie gdzie (mielec,rzeszów,tarnów i okolice) THX \\uzupełnij profil
berciu Opublikowano 20 Czerwca 2007 Opublikowano 20 Czerwca 2007 napewno do sprawdzenia przepływomierz, w początkowych fazach zaczyna mieć dziury, zawór N75, ale to by wyszło na diagnozie, można przeczyścić łapatki w turbinie, bo po takim przebiegu pewnie są już zapieczone pozdrawiam
SebMis Opublikowano 20 Czerwca 2007 Opublikowano 20 Czerwca 2007 a najlepiej na początek zrobić całościową diagnostykę VAGiem
Rekomendowane odpowiedzi