Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] analiza logów angeli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

angela prosi o analizę logów:

statyczne:

8f0139a3475e65d2m.jpg 0d12d74baa0dbcabm.jpg 99fd6fc83c80f65bm.jpg 8c5a4eb41069b453m.jpg 6f66c6718239506dm.jpg

Basic Setting:

3cbf682b695cb133m.jpg 3b2b9d7afe99b55am.jpg 832899029047a0dbm.jpg

no i dynamiczne:

6ff1795f10c3d6d6m.jpg d272c14e93e0faf0m.jpg 30814b120da0bb88m.jpg 44ea8128734ee20fm.jpg 26e2f13bd7f4b7d2m.jpg

z moich obserwacji kierownice chodziły słabo, ale troszkę się rozruszały (log 010 i 011 dynamiczne), angela została pouczona co robić :evil:

przejrzyjcie resztę, może coś znajdziecie :)

Opublikowano

Logi dosc dziwne - nawet bardzo.

Autko mocno kopci? Ja bym zaczal od wyczyszczenia przeplywki - jej wskazania sa bardzo nierowne. Cisnienie rowniesz skacze i tu upatrywalbym sie jakiejs nieszczelnosci w dolocie. Nie zrobiliscie 007 podczas jazdy :bicz3: autko albo delikatnie nie dogrzewa, albo przed logami nie osiagneliscie temp roboczej (no niby logi mozna robic juz od 83C, ale 86C do jazdy to chyba troszku malawo)

Opublikowano
  • Autor

z temperaturą jest OK, autko stało długo przed zrobieniem logów i temp troszkę spadła.

na 010 wskazania przepływki skaczą bo, zobacz na ciśnienie doładowania, to był pierwszy log dynamiczny :evil:

popatrz na 003 on był robiony jako ostatni, angela stwierdziła że po vagowaniu auto zaczęło lepiej jeździć, tak na prawdę trzeba by powtórzyć 010, ale myślę że będzie ładny :oklaski:

trzeba ogólnie wytłumaczyć angeli jak ma jeździć :evil::a4fan:

Opublikowano
popatrz na 003 on był robiony jako ostatni,

wlasnie o nim mowilem - pokazuje 950 mg a za 200o/min 870 skaczej jak cholera, nie mowiac juz ze cos za duzo tego tlenu.

Jezeli autko bylo zamulone, to angela - but,but,but i w kolejny wtorek nowe logi :D

Opublikowano
  • Autor

zrobiłem sobie wykresik (stara zasada inżyniera, jeden rysunek = 1000 słów) i moim zdaniem nie wygląda źle, ale ...

873d82b567e58dde.jpg

cały czas powyżej zadanej, co prawda lekko faluje, ale może jak angela rozrusza turbinkę to będzie lepiej :)

Opublikowano

Panowie, zwróćcie uwagę na wskazania ciśnienia atmosferycznego w 010. Są tam różnice rzędu 200 mbar podczas testu.

Chyba nie powinno tak być.

Opublikowano
  • Autor

o :shocked:

jakoś na to nie popatrzyłem, ciekawe co może być przyczyną?

Opublikowano

o :shocked:

jakoś na to nie popatrzyłem, ciekawe co może być przyczyną?

to tez pisalem

Cisnienie rowniesz skacze i tu upatrywalbym sie jakiejs nieszczelnosci w dolocie.

[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2007, 16:11 _________________________________________________Kopci to autko?
Opublikowano

kopci

Opublikowano

no to chyba odpowiedz juz jest oczywista skad takie logi - oj chlopaki, chlopaki - kto mial dbac o angele?? :bicz3:

Opublikowano

TY i LUKAS :polew::D

Opublikowano

Poź nie swiruj, bo nie wyjechales jeszcze - przekaz angeli co ma robic i gdzie

Opublikowano

Poziu czekam na moje !! ma nadzieję żeprzed wylotem dasz radę mi je podesłać i wkleić na forum :bicz3: :bicz3: :bicz3:

Opublikowano
Cisnienie rowniesz skacze i tu upatrywalbym sie jakiejs nieszczelnosci w dolocie.

Wskazania ciśnienia atmosferycznego nie powinny się aż tak zmieniać bez względu na to, czy dolot jest szczelny, czy nie.

Moje doświadczenie w tych sprawach jest niewielkie, ale kolego miał podobny przypadek w Golfie:

rurka doprowadzająca ciśnienie z dolotu do sterownika była nieszczelna (już wewnątrz obudowy sterownika) i pompowała ciśnienie do skrzynki ze sterownikiem. Ponieważ czujnik ciśnienia atmosferycznego znajduje się wewnątrz sterownika a jego obudowa jest hermetyczna, czujnik zaczął zawyżać wskazania. Jego log 010 wyglądał niemal identycznie.

Oczywiście mogę się mylić :evil:

Opublikowano

mozna by zczytac jeszcze bledy - w takim przypadku bylby bad odczytu z n71

Opublikowano
  • Autor

błędów zero

Opublikowano

zawsze warto sprawdzic.

Opublikowano

nie no chlopcy....ja tu widze ze to moje autko jakies kulawe jest....bynajmniej z tego co piszecie....

Murzyn but.....byl od samego rana....az mi biedactwa szkoda bylo... :D

I jak bedzie zylo??.....co trzeba wyleczyc?

Opublikowano
Murzyn but.....byl od samego rana....az mi biedactwa szkoda bylo...

TDI nie szkoda, bo TDI to uwielbia - widocznie jeszcze sie dobrze nie komunikujecie z autkiem. Jak sie rozgzreje oliwa, to silniczek zaczyna mowic "Dajmy czadu, but do konca i ogein - prosze, prosze, prosze :drool: wrrrrrrr, a wlasciwie kle, kle kle" - ianczej zaczynaja sie problemy z nieruchawymi kierownicami

I jak bedzie zylo??.....co trzeba wyleczyc?

Powiem Ci jak Poź pojedzie - do jutra On ma nad Toba opieke :gwizdanie: zartuje

1. Mozliwa nieszczelnosc w dolocie - popros chlopakow na spocie, zeby dokladnie ogladneli wszystkie gumowe rury, objemki itd. Moze gdzies zasysa lub wypuszcza lewe powietrze

2.sprawdzic szczelnosc rurki doprowadzającej ciśnienie z dolotu do sterownika - tylko tu nie wiem czy tez wezyk nie laczy sie z wezykiem odpowiadajacym za ladowanie turbo i dzialanie ukl hamulcowego - musze poogladac swoj silniczek

Opublikowano

No dobra postaram sie dac mu tego ognia :polew: skoro sie tak domaga :polew:

a tak serio to mam nadzieje ze chlopcy sprawdza to we wtorek.....bede musiala ich chyba blagac....bo inaczej bedzie tak jak z tym skrzypieniem :polew:[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2007, 21:25 _________________________________________________Dzieki wszystkim za pomoc...

Bylam sprawdzic autko.....i na szczescie zadnych nieszczelnosci ani tym podobnych rzeczy nie stwierdzono :dance: Panowie z serwisu potwierdzili to o czym mowiliscie, a mianowicie.....but,but,but.

A jezeli chodzi o to moje skrzypienie w kolach...to niestety byla wina wahaczy,przedniego lewego i prawego :kwasny: na szczescie wszystko zostalo wymienione-nowki sztuki i jest git :D

Nic nie skrzypi,nic nie stuka....

Ja sie ciesze.....moj portfel troche mniej :polew:

Dzieki chlopcy....