pawelwor Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Parę dni temu dolałem olej do silnika, wczoraj robiłem logi dynamiczne, dzisiaj sprawdzam i juz brakowało kilku milimetrów na miarce Zajrzałem pod silnik i przy śrubie do spustu oleju było trochę mokre, sprawdziłem, była dokręcona. Wymieniona była ok 13 000 km temu. Dla pewności odkręciłem gumową rurę intercooler -> pas przedni (kolanko), a po wyjęciu ciurkiem wylał się olej. Czy w tym miejscu może się od tak zebrać olej, czy turbo mi tyle zaczęło chlać? Zastanawiam się też nad pierścieniami czy nie puszczają. Zmierzone ciśnienie na cylindrach po 15 MPa (dziwne ciśnienie i każdy cylinder takie samo...) - innego warsztatu, który mi w dieslu sprawdzi ciśnienie i próbę olejową nie mogę znaleźć, więc nie mogę potwierdzić Jeśli ktoś zna kogoś, co to robi lublin, okolice lublina lub grudziądz - proszę o kontakt Logi poza przepływomierzem i kątem wtrysku są ok (na moje oko ) LOGI Poradzcie coś, bo już nie wiem za co się zabrać... A koszta duże...
jarek1807 Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Jak dla mnie to ciśnienie jest nie realne ponieważ przy tak niskim ciśnieniu w dieslu auto nie chciało by odpalać . Nie wiem dokładnie jakie powinno być ale minimalne około 20 poniżej to tylko remont. Możliwe ze masz zawory lub pierścienie do wymiany można to sprawdzić robiąc próbę olejowa.
pawelwor Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Opublikowano 29 Marca 2010 jarek1807, znasz kogoś kto taką próbę olejową może zrobić? Świdnik lub Lublin, okolice??
jarek1807 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 możemy sie umówić napisz na pw swój telefon to oddzwonię
pawelwor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Akurat ostatnio znalazłem, na jutro jestem umówiony. W każdym bądź razie dzięki
Rekomendowane odpowiedzi