Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Domykanie szyb z pilota - nie radzę sobie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam a4 z końca 96 roku. Nie mam alarmu natomiast posiadam sam ori centralny zamek. Dwa guziki na kluczyku, 'zamykanie' i 'otwieranie' samochodu.

Gdy przytrzymam 3sek 'zamykanie' i szybki mam uchylone to samochód się zamyka i dodatkowa szybki zaczynają jechać do góry. Gdy puszcze w trakcie to się zatrzymują.

Gdy mam szyby zamknięte i przytrzymam 3sek 'otwieranie' to zamki się otworzą i szybki zaczynają jechać w dol.

Dodatkowo mam szyberdach. Jak zostawię otwarty i domykam szyby to szyberdach zaczyna domykać się razem z nimi.

Gdy natomiast je otwieram z kluczyka to już zostaje w pozycji domkniętej.

Doradzono mi na forum abym zakupił takie coś http://www.allegro.pl/item946218108_domykanie_szyb_4_szyby_0224_warszawa_sklep_hurt.html

Po podłączeniu szybki mają jechać w góre przy zamknięciu samochodu z pilota.

Próbowałem podłączyć ten przekaźnik ale nic z tego mi nie wychodzi:/ Jedynie co udało mi się prawidłowo podłączyć to kable czerwony+ i czarny-.

Wszystkie schematy na forum różnią się od tego mojego i od siebie. Przez to nie rozumiem który kabel mam gdzie podłączyć:/

Poniżej załączam zdjęcia mojej kostki i schemat przekaźnika.

Czy był by ktoś tak miły i mógł by mi podpowiedzieć gdzie i które mam podłączyć kable?

IESnA.jpgtwBoA.jpg

IHp0J.jpgFj1E9.jpgIHy_i.jpg

Z góry dzięki za wszelką pomoc!!

Opublikowano

Witam z własnego doświadczenia wiem że takie urządzenia w audi nie działają. Kupiłem sobie moduł do domykania szyb podłączyłem i okazało się że szyby domykają się tylko na otwartych drzwiach kierowcy jak je zatrzasnąłem i zamykałem to d*pa nie szły do góry. Okazało się że audi ma jakiś czujnik który odcina dopływ prądu do szyb po wyjściu z auta i zatrzaśnięciu drzwi kierowcy dopiero patent z forum się sprawdził http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aeb_domykanie_szyb_z_pilota-t18219.0.html koszt takiego urządzonka to 5zł i 4pak dla znajomego elektronika który mi to polutował :polew: a podłączenie zajmuje 15 min. nowy moduł leży w szafie a ja cieszę się z domykania szyb :decayed::hi:

Opublikowano

A ja sobie zakupiłem kabel od viakena i zrobiłem w 3 minuty zmieniając jeden rejestr. Na forum jest to opisane chyba w podstawach vagowania. Tak samo z zamykaniem zamków po przekroczeniu 15km/h.