Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , problem mój polega na tym, że auto nie odpala na dotyk. Do niedawna wyglądało to tak, że nawet po mroźnej nocy autko odpalało na dotyk. Po przejechaniu kilku czy kilkunastu kilometrów i zgaszeniu silnika nie można go było na dotyk odpalić. trzeba było przytrzymać 2-3 sekundy. Jeździłem po różnych warsztatach, ale mechaniory nie wiedzieli co jest grane. Podłanczali kompy, ale żadnych nieprawidłowości nie było. Ktoś zasugerował, że to akumulator. Wymieniłem na nowy i wygląda to tak, że teraz jak dłużej postoi, to nie odpala na dotyk, ale po przejechaniu kilku, czy kilkunastu kilometrów i zgaszeniu, można odpalić bez problemu. Gdy postoi trochę dłużej, np pół godziny, znowu jest problem z odpaleniem na dotyk.Wszystkie filtry, olej-wymienione. Chciałbym zaznaczyć, że było wymienione sprzęgło, ale po wymianie takich cyrków nie było. Proszę o pomoc, bo zaczęło mnie to już męczyć.

Opublikowano

witam, miałem podobny problem, początkowo tez trzeba było kręcić kilka sekund, a jak postał cała noc to musiałem kręcić nawet minutę. Po odpaleniu występowały lekkie drgawki i dymienie na biało.Standardowe objawy zapowietrzania,sprawdziłem wszystko od baku do silnika...okazało się że oring(mały, czerwony) na 4 pompowtryskiwaczu był uszkodzony. Po wymianie auto pali na dotyk.

Opublikowano

Sprawdz kont synchronizacji oraz korekcje na poszczególnych pompkach