Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Szyberadach Solar -czy ktoś robił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprężarki klimatyzacji to on nie włączy, tylko przewietrza wnętrze dmuchawą

Opublikowano

zgadza się, ale czy jest możliwość aby taki solardach grzał zimą ? (nawiewał ciepłe powietrze)

Opublikowano

o ile się włączy, w co wątpię, to nawieje ci tyle tego ciepłego powietrza ile ciepłej wody będzie w nagrzewnicy, czyli tyle co nic

od ogrzewania zimą jest webasto tam masz już podgrzewacz wody, pompkę wymuszającą jej obieg przez nagrzewnicę i połączenie z klimatronikiem do sterowania nawiewem :)

• 1 rok później...
Opublikowano

tak jak pisal Miron 78 zaslonieta jest podsufitka na stale

duze rzeczy trzeba wymienic poczawszy od podsufitki , solar kompletny, panel sterownia , kupa wtyczek i pinow do instalacji , odplywy wody

Szykuje się powoli do poszukiwania solardachu, ponieważ mając fabryczny szyber, czeka mnie mniej rezania niż nie mając go w ogóle - chyba, że się mylę to mnie poprawcie :)

Dlatego mam kilka pytań:

1.Na co zwrócić uwagę szukając takiego szybra? Kompletny taki solar posiada szybę, ramę oraz silniczek. Czy jeszcze na coś trzeba zwrócić uwagę?

2.Jak jest z zasłonką? Skoro piszecie że podsufitka jest na stale zakryta to co zasłania szybę solara? Ma ktoś foto od wewnątrz auta ?

3. Panel klimatronica zostaje stary czy muszę wymieniać na inny?

4.Ogólnie jaki jest stopień trudności takiego moda zakładając że mam fabryczny szyber i wszystkie potrzebne do montażu graty?

Opublikowano
Jakby co to mam SOLAR na zbyciu :wink:

Jak kompletny, sprawny to sie odezwę :)

Opublikowano

Hmm to jak to jest z zasłonką tego dachu? Jest czy jej nie ma? czy po prostu daje zasłonke ze starego szybra?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest zasłonka bez możliwości jej otworzenia... Jak otwierasz dach, to chowa się - jak uchylasz, to się podnosi...

• 1 rok później...
Opublikowano

Dobra . kila razy różni ludzie tu pisali ze jeśli mam fabryczny szyber to roboty z solarem jest niewiele ale nigdzie nie znalazłem konkretów czy jakiegoś opisu jak to zrobić a na dzień dzisiejszy taki dach to już niewielkie koszty .

ma ktoś tutka co trzeba mieć co zmienić i jak podłączyć ???

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Dobra . kila razy różni ludzie tu pisali ze jeśli mam fabryczny szyber to roboty z solarem jest niewiele ale nigdzie nie znalazłem konkretów czy jakiegoś opisu jak to zrobić a na dzień dzisiejszy taki dach to już niewielkie koszty .

Podłączam sie z pytaniem. Jak podłączyć solardach do klimatronika?? Ma ktoś rozpiskę??

Opublikowano

Podłączam sie z pytaniem. Jak podłączyć solardach do klimatronika?? Ma ktoś rozpiskę??

Nie podłączasz sie do klimatronica tylko do wiązki idącej do dmuchawy. Jak mnie pamięć nie myli to PIN5 . Punkt masy bierzesz ze śruby na słupku A.

Opublikowano

Nie podłączasz sie do klimatronica tylko do wiązki idącej do dmuchawy. Jak mnie pamięć nie myli to PIN5 . Punkt masy bierzesz ze śruby na słupku A.

dzięki bardzo za podpowiedź :)