dzik23 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 witam. nie dawno kupiłem audi a4 b6 2001 z komisu mam 2 zwykłe klucze jak te ponizej i (jeden plastikowy), oba klucze otwieraja auto ale jednym kluzcem normlanie odpale auto i moge jechac a natiomiast tym drugim odpale auto i po chwili gasnie i pokazuje sie taka kontroklka przy włozeniu tego klucza (zołte auto z kluczem) klucze maja taki sam wzor takie same napisy oba maja znaczek audi. wiec co jest nie tak? co zrobic zeby na tym kluczu mozna było tez jezdzic? Prosze o pomoc
Guregoru Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ta kontrolka oznacza że nie załadowało się immo. Może drugi kluczyk nie ma pastylki z kodem immo albo trzeba ją zaprogramować. Poszukaj na forum o immo bo trochę tego było a na pewno rozwiążesz swój problem
dzik23 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 troche duzo tych tematow jest z tym immo. a jak moge sprawdzic czy w tym kluczyku jest pastylka?
Guregoru Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Otwórz go i zobacz czy jest taka mała czarna pierdółka (plastikowe, czarne i wygląda jak pastylka). Jeżeli jest to znaczy że trzeba ją tylko zaprogramować
Wihajster Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 stawiam na to,że nie ma transpondera w kluczu lub jest z innego auta
dzik23 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2010 rozerbałęm oba kluczyki na 2 czesci i wygladaja tak samo, ta połowke gdzie sie otwiera i zamyka auto rozebrałem i płytyki w nich sa takie same. gdzie najlepiej sie udac zeby dowiedziec sie o co chodzi?
Wihajster Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 rozerbałęm oba kluczyki na 2 czesci i wygladaja tak samo, ta połowke gdzie sie otwiera i zamyka auto rozebrałem i płytyki w nich sa takie same. gdzie najlepiej sie udac zeby dowiedziec sie o co chodzi? transponder jest w części tam gdzie grot a nie w częsci z przyciskami :gwizdanie:
steve69 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 rozerbałęm oba kluczyki na 2 czesci i wygladaja tak samo, ta połowke gdzie sie otwiera i zamyka auto rozebrałem i płytyki w nich sa takie same. gdzie najlepiej sie udac zeby dowiedziec sie o co chodzi? Oderwij znaczek audi - pod spodem będziesz miał śrubkę. Wykręć ją i rozbierz część na dwoje. W środku powinna być ta "pastylka" o której już koledzy wspominali. -- Pozdrawiam. Sławek
Rekomendowane odpowiedzi