Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem z kluczem zapasowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

nie dawno kupiłem audi a4 b6 2001 z komisu mam 2 zwykłe klucze jak te ponizej i (jeden plastikowy), oba klucze otwieraja auto ale jednym kluzcem normlanie odpale auto i moge jechac a natiomiast tym drugim odpale auto i po chwili gasnie i pokazuje sie taka kontroklka przy włozeniu tego klucza (zołte auto z kluczem) klucze maja taki sam wzor takie same napisy oba maja znaczek audi.

obraz002g.jpg

obraz001.jpg

wiec co jest nie tak? co zrobic zeby na tym kluczu mozna było tez jezdzic?

Prosze o pomoc

Opublikowano

Ta kontrolka oznacza że nie załadowało się immo. Może drugi kluczyk nie ma pastylki z kodem immo albo trzeba ją zaprogramować. Poszukaj na forum o immo bo trochę tego było a na pewno rozwiążesz swój problem :good:

Opublikowano

Otwórz go i zobacz czy jest taka mała czarna pierdółka (plastikowe, czarne i wygląda jak pastylka). Jeżeli jest to znaczy że trzeba ją tylko zaprogramować

Opublikowano

stawiam na to,że nie ma transpondera w kluczu lub jest z innego auta :decayed:

Opublikowano

Pewnie nie będzie

Opublikowano

rozerbałęm oba kluczyki na 2 czesci i wygladaja tak samo, ta połowke gdzie sie otwiera i zamyka auto rozebrałem i płytyki w nich sa takie same. gdzie najlepiej sie udac zeby dowiedziec sie o co chodzi?

Opublikowano

rozerbałęm oba kluczyki na 2 czesci i wygladaja tak samo, ta połowke gdzie sie otwiera i zamyka auto rozebrałem i płytyki w nich sa takie same. gdzie najlepiej sie udac zeby dowiedziec sie o co chodzi?

transponder jest w części tam gdzie grot a nie w częsci z przyciskami :gwizdanie:
Opublikowano

Oderwij znaczek audi - pod spodem będziesz miał śrubkę. Wykręć ją i rozbierz część na dwoje. W środku powinna być ta "pastylka" o której już koledzy wspominali.

--

Pozdrawiam.

Sławek