Skocz do zawartości
IGNOROWANY

metaliczny dźwiek nie wiadomo skąd HELP ME

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. niedawno kupiłem Audi A4 i coś jest nie tak. W trakcie jazdy wydaje drażniący ucho metaliczny dźwięk ( przypomina BMW MP :wink4:) - im więcej gazu tym głośniej - zresztą nie tylko w trakcie jazdy - na postoju przy gazowniu też :confused4: Byłem z tym u mechanika a nawet dwóch i ponoć układ wydechowy jest ok. Wszystkie zaczepy przy wydechu są ok, osłony nie dotykają tłumików itd....

Ale coś kurcze jest nie tak, bo autko nie przeszło mi przeglądu własnie przez ten cholerny dźwięk :evil: :evil:

Dodatkowo ma czasami wrażenie jakby nie zawsze czysto wchodziło na obroty ( jakby spaliny nie miały ujścia ).

POMOCY

Opublikowano

Fakt dźwięk ciężko opisać ale na początku po dźwięku byłem pewien że to dziurawy tłumik bądź coś z katalizatorem , ale mechanik twierdzi że nie ma żadnych przedmuchów i że układ wydechowy jest ok.

[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2007, 13:29 _________________________________________________witam dzisiaj byłem u kolejnego mechanika który na podstawie wydruku z przeglądu, pomiaru spalin stwierdził że to jednak będzie katalizator. Mam nadzieje że się nie mylił pozdro :a4fan:

Opublikowano

Ja mam ten sam problem. Też mi dzwoni i pierdzi jak jakaś 'bemka'. Katalizatora nie mam, układ szczelny. Wchodziłem pod samochód i ten dźwięk było słychac w okolicach środkowego tłumika. Na forum się doczytałem później, że to może byc obluzowana przegroda w tłumiku i to ona tak dzwoni.