Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie tarcze i klocki hamulcowe do Audi A4 B5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zdejmij koło i zrób foto

a nie idzie jakos tego sprawdzic po modelu i roczniku wg etki czy jakiegos katalogu?

owszem idzie....

3 rodzaje tarcz jak nie cztery i tak samo z klockami

nie wrózymy tutaj z fusow Kolego, na forum nie idziemy na łatwiznę

Opublikowano

kolego a powiedz mi czy mozesz wykluczyc na podstawie tego co teraz napisze jakie beda mi pasowaly tarcze bo ... auto mam od goscia ktory wymienial tarcze i klocki... Klocki pokazal mi stare bo mial i teraz co mam zalozone to cos takiego (tylko oczywoiscie innej marki i bez czujników zurzycia)

http://allegro.pl/item1030161714_tarcze_klocki_audi_a4_passat_febi_ms_280x22.html

zas z tarczami jest problem poniewaz nie mial starych do pokazania a te co mam sa juz zuzyte i napewno nie sa to nacinane ani wentylowane i wygladaja cos w tym stylu jak na tym linku z klockami

Pytam teraz czy sa jakies rozmiary tego typu tarcz i grubosci? Przypomne ze mam Audi A4 (1781 ccm, 125KM, 92kW silnik typu ADR) 31.03.1995 data pierwszej rejestracji w francji

Czy to juz pozwoli na wylonienie jednych pasujacych tarcz?

Opublikowano

najpierw dawaj foto[br]Dopisany: 14 Maj 2010, 07:13_________________________________________________w Twoim aucie wystepują:

tarcza vent. 288/15mm zacisk Ate, nr Ate: 24.0115-0105.1, klocek: 13.0460-7077.2

tarcza solid 280/22 zacisk Lucas, nr Ate: 24.0122-0152.1, klocek: 13.0460-2822.2

jeżeli masz czujniki w klockach numery będą nastepujące:

Ate: 13.0460-7110.2

Lucas: 13.0460-2837.2

k.....a powinni mi płacic za te pisaninę....

Opublikowano

Jutro tzn w sobote zrobię zdjęcie tego zacisku ale z tego co mi sie wydaje patrzac na poradnik Sam to naprawiam wydaje mi się że mam zacisk FN3 ATE

Potwierdze to zdjęciem... Pozdro

Opublikowano

a jakie klocki i hamulce polecacie do mojego(takie nie za drogie a dobre) ? :kox:

Opublikowano

a jakie klocki i hamulce polecacie do mojego(takie nie za drogie a dobre) ? :kox:

zależy ile chcesz wydac kasy Kolego

pojęcie "nie drogości" ma bardzo spory zakres

dla jednego 300zł bedzie bardzo duzo a dla innego niewiele

Opublikowano

nie chciałbym dać za komplet przód+tył np 1000zl, a np 700,bo za 300 to ja na przód i tył klocków i tarcz nie kupie :),nie muszą być najlepsze tylko dobre i sprawdzone a w miarę tanie :kox:

Opublikowano

musisz tylko napisać jakie masz zacisk na przodzie

Lucas czy Ate ??

z czujnikami czy bez ??

Opublikowano

no niby lukas bez czujników,z tego co mi ktoś wcześniej w tym wątku odpisał

Opublikowano

no niby lukas bez czujników,z tego co mi ktoś wcześniej w tym wątku odpisał

niby... :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Kolego bardzo Cie prosze nie wygłupiaj sie ...

na podstawie czego była ta odpowiedz ????

no chyba że podałeś VIN :mysli: :mysli: :mysli:[br]Dopisany: 15 Maj 2010, 19:26_________________________________________________masz do wyboru Ate 288/15mm lub Lucas 280/22mm

Opublikowano

na podstawie zdjęć(są stronę wcześniej) :kox:

[br]Dopisany: 15 Maj 2010, 19:54_________________________________________________i to nawet ty mi odpisywałeś :mysli:

Opublikowano

to jeszcze ich nie kupiłes ??????????[br]Dopisany: 15 Maj 2010, 21:15_________________________________________________http://moto.allegro.pl/item1031741599_tarcze_przod_vw_passat_b5_audi_a4_280_22_trw.html

zapytaj tam tez o klocki może maja: GDB1266

Opublikowano

tak tylko dalej nie wiem jakie klocki mam kupić :confused4:

Opublikowano

tak tylko dalej nie wiem jakie klocki mam kupić :confused4:

przecież Ci juz napisałem :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

GDB1266

Opublikowano

chodzi mi o firmę a nie o numer :wallbash: a tak wogole to jest numer do przednich czy do tylnych? bo ja potrzebuje przód i tył

Opublikowano

chodzi mi o firmę a nie o numer :wallbash: a tak wogole to jest numer do przednich czy do tylnych? bo ja potrzebuje przód i tył

Chłopie ogarnij sie bo jak sie czyta Twoje wypowiedzi to :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Wklej se to w google i będziesz wiedział, że to są klocki TRW czy jak kto woli lucas do Twojego auta na przód. Najlepsza sprawdzona propozycja w stosunku cena=jakość.

Opublikowano

oznaczenia TRW:

tarcza przód - DF2806BP

tarcza tył - DF2771

klocek przód -GDB1366

klocek tył - GDB823

Opublikowano

a łożyska też sie wymienia przy tym?jak tak to jakiej firmy założyć,a tak ogólnie dzięki wielkie za odpowiedź :hi: tu mam jeszcze cennik od TOM77, chyba nie przepłace jak wezmę u niego wszystko trw?

Koszty są następujące:

-tarcze przód 280X22 ATE 140 zł/szt, TRW 110 zł/szt, Brembo 110 zł/szt

-tarcze tył ATE 110 zł/szt, TRW 90 zł/szt, Febi 75 zł/szt

-klocki przód ATE 150 zł/kpl, TRW 134 zł/kpl

-klocki tył ATE 96 zł/kpl, Textar 86 zł/kpl, TRW 88 zł/kpl

Opublikowano

a łożyska też sie wymienia przy tym?jak tak to jakiej firmy założyć,a tak ogólnie dzięki wielkie za odpowiedź :hi: tu mam jeszcze cennik od TOM77, chyba nie przepłace jak wezmę u niego wszystko trw?

Koszty są następujące:

-tarcze przód 280X22 ATE 140 zł/szt, TRW 110 zł/szt, Brembo 110 zł/szt

-tarcze tył ATE 110 zł/szt, TRW 90 zł/szt, Febi 75 zł/szt

-klocki przód ATE 150 zł/kpl, TRW 134 zł/kpl

-klocki tył ATE 96 zł/kpl, Textar 86 zł/kpl, TRW 88 zł/kpl

bierz TRW :good: :good: :good:

łozyska tez sie wymienia

Opublikowano

dzięki jeszcze raz za cierpliwość :) i za odpowiedzi :hi:[br]Dopisany: 20 Maj 2010, 15:18_________________________________________________a czy taki zestaw byłby ok

http://allegro.pl/item1047025653_tarcze_brembo_klocki_audi_a6_passat_b5_b6_tyl.html

http://allegro.pl/item1038226919_tarcze_brembo_klocki_ferodo_audi_a4_passat_96.html

i jeżeli nie ma jakiś dziwnych objawów to czy aby na pewno muszę wszystkie łożyska wymienić :mysli: