Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Centralny raz jeszcze - schemat elektryczny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

wiem, ze temat jest czesto poruszany bo przejzalem cale archiwum w tej sprawie.

Moj problem jest troszke inny:

Wpianelm sie z centralka do steowania zamkiem z pilota, w kable przy pompce (mam seryjny central ale tylko z kluczyka) - znalazlem dwa sterujace zamykaniem i otwieraniem i wszystko byloby ok ale w ostatniej chwili cos z kumplem spartolilismy, i zniknąl nam jeden plus na srodkowej kostce. Wymienilem maly bezpiecznik ktory ulegl przepaleniu ale nadal jest tylko jeden plus a drugiego brak :( Czy ma ktos schemat i opis co to za kable znajduja sie w srodkowej - fioletowej kostce wchodzacej do pompki centralnego? Od razu mowie, ze nie do tej sie podlaczlaismy z centralka tylko do kabli sygnalowych. W aucie mam funkcje domykania szyb i szyberdachu z kluczyka. Po wyjeciu i sprawdzeniu pompki u kumpla tez w A4 okazalo sie, ze dziala bez problemow. Kumpel nie ma coprawda funkcji komfort i do jego pomki dochodza oprocz wyzej wspomniajnej kostki tylko jedna sygnalowa (biala) ale mimo to cala wiazka jest tak jak u mnie czyli brazowa kostka jest, tylko ze nie podlaczona. kostka fioletowa ma podlaczone wszystkie 6 kabli ale w pompce sa tylko dwa piny. Podejzewam wiec, ze wiekszosc (wszystkie?) a4 z B5 moga miec kompletne wiazki poprowadzzone w aucie, a w zaleznosci od wyposazenia roznia sie pompka ktora z tego co wiem steruje funkcja komfort, lampka wewnetrzna i jakimis innymi rzeczami. Mam nadzieje, ze schemat jest w zwiazku z tym dosc powszechny i dowiem, sie co to za kable ochdza do pompki i czemu stracilem jeden plus.( moze jakis przekaznik jest jeszcze po drodze??)

/z tym kombinowaniem jest jeszcze jedna ciekawa akcja - pompka padla w chwili gdy wszystkie zamki byly zaryglowane. Do bagaznika NIE dostane sie z kluczyka bo zamek nie dziala( tak juz bylo jak kupilem). Siedzenia sa NIE dzielone. Zgadnijcie jak mi sie udalo otworzyc bagaznik i jednoczenie klapke wlewu paliwa. (nie znalazlem ciegna do awaryjnego otwierania).

pozdrawiam, sory za przydlugi opis ale mam nadzieje, ze ktos sie znajdzie co poradzi i podpowie.

tomek

Opublikowano

dmuchnełeś w wezyk od centrlanego który jest w okolicy tylnej kanapy ;)

Opublikowano
  • Autor

Brawo! :>

Pewnie to jedyne rozwiazanie, ale dla kogos kto nie spotkal sie z takim problemem to nie takie oczywiste. Troche sie napocilem przy mysleniu jak dostac sie do bagaznika... mslalem nawet o wycinaniu sciany grodzacej kabine z bagaznikiem :evil:

BTW - wracajac do centralnego - jest jakis manual z opisem do ktorych kabli trzeba sie podlaczyc z centralka?

Narazie sytuacja wyglada tak jak opisalem wyzej, ale zanim sie popsulo to zamek dzialal. A podlaczylismy sie do kabelkow na ktorych pojawial sie sygnal gdy kluczykiem zamykalem i otwieralem zamek. boje sie, ze w tej sytuacji nie wlaczy mi sie fabryczny alarm, nie wiem tez czy swiatelko w srodku sie zapali. Pod ktore kable trzeba by sie podlaczyc?

t.

[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2007, 18:56 _________________________________________________Nikt sie nie zlituje? :rolleyes::(

To moze chociaz jakas sugestia w ktore kable podlaczyc centralke... znalazlem dwa kable na ktorych pojawia sie plus w czasie przekrecania kluczyka w zamku. Bedzie dzialac alarm i oswietlenie srodka przy uruchamianiu z pilota?