Tzieland Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Tak jak w temacie, czy ktoś wymieniał u siebie skraplacz? Ostatnio czytałem jakąś gazetkę (chyba AŚ) i napisali tam, że skraplacz powinno się wymieniać co parę lat a jego koszt to pare stówek. Jak to wygląda w praktyce? Oczywiście układ chodzi bez zarzutu
majkel_majki Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Skraplacz co parę lat ? Chyba coś pomyliłeś Kolego, chodziło raczej o osuszacz bo to on z czasem traci swoje właściwości i się go wymienia. Skraplacz wymieniamy tylko po rozszczelnieniu i ewentualnie zatarciu sprężarki.
Tzieland Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2010 byc moze, moja wina, nie mam teraz przy sobie tej gazetki ale chodzilo o jakis filtr w klimie za pare stowek
majkel_majki Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 To właśnie osuszacz. Do a4 koszt około 300 zł, uniwersalny można wyrwać za połowę ceny.
Tzieland Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2010 a to jeszcze chyba nie tak zle, bo w gazecie byl jakis usredniony koszt ok 700 zl i sie troszeczka zalamalem
majkel_majki Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 To co piszą w gazecie, szczególnie tej, trzeba brać trochę z przymrużeniem oka około 800 zł to kosztuje osuszacz do a8, a nie auta średniej klasy.
Rekomendowane odpowiedzi