Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Wariujące kierunki - czy da się rozebrać manetkę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie. cos mi zwiera we włączniku kierunków. w lewo działe perfekt natomiast po wbiciu prawego kierunka 2-3 razy sobie mrugnie lewy potem prawy (choć nie zawsze) . problemu nie ma jak zerwe na krótko czyli 3 mrygniecia.

i moje pytanie czy manetke można rozebrać. ktoś to już przerabiał. powoli zaczyna mnie to wpieniac a co dopiero kierowców za mna i przede mną :)

Opublikowano

a powiedz mi nie lepiej kupić manetke za 20zł na alledrogo i nie kombinować...

Opublikowano
  • Autor

z tego co widziałem to najtansza koszt 200 zł. wszystko jest zintegrowane kierunki,tempomat,wycieraczki. w b5 było wszystko osobno - no chyba ze sie myle :)

wydaje mi sie ze sie styk zlepia i dlatego tak sie dzieje. po co kupowac druga jak mozna to zrobic. jesli sie cos da rozebrac nalezy spróbować :mysli:

Opublikowano

oczywiście że wszystko jest osobno. Miałem to w rękach wiele razy. Każda manetka jest przykręcana 2 lub 3 śrubkami.

Rozmontuj sobie to, ściągnij taśme (na 3 plastikowych zaczepach- wystarczy podwazyc paznokciem) i bedziesz mial to na wierzchu

Opublikowano
  • Autor

:good: też to przyuważyłem. nawet gdzieś na necie zobaczyłem fotki rozebranej :hi:

moze mi ktoś podać nr samej manetki ??

Opublikowano

8E0953513A lub 4E0953513E.

Pasuje z a4, a6, a8.

Cena w ASO 237.85zł lub 279.72zł :polew: :polew:

Daj ogłoszenie w dziale kupie. Dużo klubowiczów jak montuje tempomat i multifunkcje to wymienia całość a potem manetki im zostają. Może ktoś Ci odstąpi za symboliczne piwko.

Opublikowano

Jakby co mam dwie takie manetki. Jedną z A6 drugą z mojej A4. Zostały po montażu kiery multifunkcyjnej.

Opublikowano

z tego co widziałem to najtansza koszt 200 zł. wszystko jest zintegrowane kierunki,tempomat,wycieraczki. w b5 było wszystko osobno - no chyba ze sie myle :)

Mam gdzieś zbędną manetkę

Opublikowano
  • Autor

dobrze wiedzieć faktycznie prawie 300 zł za taką pierdołe. w weekend zajrze do tematu i sprawdze o co chodzi może wystarczy tylko psiknąć jakby temat był głębszy odezwe sie do posiadaczy :hi: