Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Odłączenie licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

muszę wymienić żarówki w podświetleniu zegarów 97r. Są tam 3 kostki dwie po bokach i jedna od doły (dość mała).

Wiem że jak odepnę te dwie szerokie to nic się nie stanie (licznik się skasuje) ale nikt nie pisał o tej trzeciej. Od czego ona jest czy nic się nie stanie a może mimo. jest podpięty. Z góry dzięki za odp.(jestem trochę zielony w tych sprawach. Dopiero początki z A4)

Opublikowano

Nic sie nie stanie :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. a od czego jest ta kostka

Opublikowano

A ta mała kostka na dole jest zapewne od wyświetlacza temperatury zewnętrznej który zamierzam sobie wstawić i właśnie kombinuję tę kostkę :hi:

Opublikowano
  • Autor

o dzięki za info... :hi: a tak z ciekawości to często palą się te żaróweczki od podświetlenia?

Opublikowano

o dzięki za info... :hi: a tak z ciekawości to często palą się te żaróweczki od podświetlenia?

nie palą się często :wink4:
Opublikowano

Ale jak już będziesz wymieniał żaróweczki to wymień sobie wszystkie nawet te co działają bo często po włożeniu licznika okazuje się że te co działały nagle przestały i cała zabawa od nowa :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dobrze tak zrobię tylko się zastanawiam czy kupić same żaróweczki i przylutować do tych metalowych spinek , które są umieszczone w obudowie plastykowej. Jak uważacie?[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2010, 09:46_________________________________________________U mnie sztuka kosztuje 4zł , a sama żaróweczka 1zł

Opublikowano

Dobrze tak zrobię tylko się zastanawiam czy kupić same żaróweczki i przylutować do tych metalowych spinek , które są umieszczone w obudowie plastykowej. Jak uważacie?

kup komplety a nie kombinuj :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Ale jak już będziesz wymieniał żaróweczki to wymień sobie wszystkie nawet te co działają bo często po włożeniu licznika okazuje się że te co działały nagle przestały i cała zabawa od nowa :wink4:

Dlaczego tak się dzieje że potrafią nie działać te które działały wcześniej? :mysli:[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2010, 09:52_________________________________________________jeszcze taka sprawa zastanawiam się czy nie zastosować żarówek diodowych coś takiego

http://www.allegro.pl/item976972533_r5_z_cokolem_najnowsze_zarowki_led_vw_bmw_opel.html

Czy nie są gorsze :mysli: Może ktoś takie montował już...

Opublikowano

ja ostatnio też wymieniałem te żaróweczki w liczniku i było dokładnie jak koledzy piszą.. wymieniłem jedną wszystko zamontowałem.. okazało się że kolejna nie świeci.. ale wszystkich nie wymieniałem po prostu przed samym skręcaniem wszystkiego podpiąłem kostki i sprawdziłem czy wszystko świeci.. u mnie wystarczyły 3 do wymiany a jeszcze parę zapasowych zostało :)

co do tych diod w linku to moje zdanie jest takie: żadna różnica czy diody czy zwykłe żarówki.. niby diody mocniej świecą ale po co Ci to, bo w nocy by Cie to oślepiało.. niepotrzebny wydatek.. chyba że w tej samej cenie to wybór należy do Ciebie..

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za szybką odp :) zaróweczki dość drogie , ale kupie bo dobrze podświetlają. jak długo jeździsz od wymiany żaróweczek?

Opublikowano

jeżdżę już jakieś 2 tygodnie (w km będzie coś pod 1000 km) i wszystko świeci tak jak powinno :)

a diody wg mnie niepotrzebny wydatek :wallbash: tych żaróweczek w zegarach jest sporo i wymienić wszystkie na drogie diody to będzie duży wydatek.. a tą kasę mógłbyś przeznaczyć na pewno na coś bardziej przydatnego do Twego auta ;)

Opublikowano
  • Autor

Racja autko posiadam dopiero 2 miechy.... dopiero poznaję.

Opublikowano

ja swoje mam od Święt Bożego Narodzenia także mam trochę dłużej.. jak nie masz to za tą kasę wrzuć se lepiej białe lub ciemne kierunki a na diody w zegarach przyjdzie jeszcze czas ;)

Opublikowano
  • Autor

kierunki mam zamiar zmienić na jakieś ciemne, kolor auta brąz trudno określic co to za kolor jest ale nietypowy (mi się podoba) :>

Jeszcze mam w planach wymienić lampy przód zespolone....ale może na zime narazie zbieram na garaż..ah te wydatki... :kwasny:

Opublikowano

mi też się podobają nietypowe kolory - witaj w klubie :good:

zbieraj na garaż bardzo przydatna rzecz do rezania.. ja niestety nie mam.. dobra koniec z tym OT :gwizdanie:

wrzuć do wątku z furami swoją A4 to tam popiszemy o modach.. pozdro :)

Opublikowano
  • Autor

Dobra jutro wrzucę (w pracy jestem) :>