Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Jaki klucz do wymiany świec zapłonowych ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zadam pytanie może dla niektórych bardzo trywialne, chciałem się zabrać za wymianę świec zapłonowych w moim ADR, napiszcie mi proszę

czy do ich wymiany (wykręcenia i wkręcenia) mogę użyć zwykłego klucza do świec dostępnego w każdym sklepie motoryzacyjnym czy jednak musi to być specjalny jakiś dłuższy ze względu na dużą głębokość osadzenia tych świec w silniku ? Nie sprawdzałem bo nie posiadam żadnego takie klucza.

Opublikowano

ja mam coś takiego...

http://allegro.pl/item994269358_klucz_do_swiec_profesionalny_16mm_21mm_carpoint.html

Kupiłem go motoryzacyjnym za 24zł... wygląda na taki sam z wyglądu natomiast nie zmierze ci ile musi mieć długość ale wiem że klucz od fiata punto a mam dwa jest po prostu za krótki...

w adr świece siedządość głęboko... zmierzył bym ci ten mój klucz ale musiał bym do garażu pojechać.. :hi:

Opublikowano
  • Autor

ja mam coś takiego...

http://allegro.pl/item994269358_klucz_do_swiec_profesionalny_16mm_21mm_carpoint.html

Kupiłem go motoryzacyjnym za 24zł... wygląda na taki sam z wyglądu natomiast nie zmierze ci ile musi mieć długość ale wiem że klucz od fiata punto a mam dwa jest po prostu za krótki...

w adr świece siedządość głęboko... zmierzył bym ci ten mój klucz ale musiał bym do garażu pojechać.. :hi:

Dziękuję za podpowiedź więc nie będę kupował tych standardowych bo widzę, że nie ma po co, są za krótkie.

Opublikowano

ja kupilem w carefurze za 8zl chyba i dziala :) najwazniejsze zeby mial dobra gumke :good:

Opublikowano
  • Autor

OK. Jestem po wymianie świec i okazało się, że w moim zestawie kluczy z knarami mam równiez klucz 16 z gumką własnie do świec zapłonowych, cala operacja trwała 15 minut.

Temat można zamknąć.

Opublikowano

U mnie klucz do swiec jest na drugim koncu klucza do szpilek

Opublikowano
  • Autor

U mnie klucz do swiec jest na drugim koncu klucza do szpilek

O właśnie muszę sprawdzić bo chyba też taki mam :)