Gość Badix Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Witam mam pytanie odnośnie parktronica do osób które go mają. Mianowicie gdzie wyświetla sie odległośc do przeszkody - na Fisie ? Czy musi byc duży wyświetlacz pośrodku konsoli. Jak jest z doposażeniem auta w oryginalny parktronic ? Ktoś z Was może to już montował u siebie ? Troche mnie to gniecie - auto jest dość duże a bardzo bym mi sie przydało "takie coś" Poz
schiller Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 obawiam sie ze ori parrktronic ma tylko sygnal akustyczny i nie pokazuje odleglosci. przynajmniej tak mam w pasku.
Mad_MAX Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgadza sie w ori tylko sygnal , kup na allegro w miare dobry a bedzie dzialac jak ori i ma wyswietlacz
Gość Badix Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 To nie tak do konca - na allegro jest dużo badziewia - trzeba potem kombinować aby czujniki " nie widziały" ziemi - poprzez domontowywanie dodatkowych podkładek pod nie na zderzaku - a to juz szpeci auto - wystające kołki...poza tym mam w planie hak - i nie wiem czy tez nie bedzie kolidowało. Oryginały z Audi są inteligentne - "uczą" sie przeszkód w postaci np haka po odpowiednim skonfigurowaniu urządzenia. Ale dzieki za odp - przynajmniej tyle wiem.
schiller Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 ja mam nie ori czujniki zamontowane ( mimo ze zalecane jest na wysokosci min 50cm) w dokładce (35 cm) i dzialaja bez zarzutu. a co do haka to chyba nie bedzies zgo mail na stale ( bo to dopiero szpeci) tylko wyciagany. a jak wieziesz za soba przyczepke to czujniki i tak nie sa ci potrzebne wiec mozesz je wtedy wylaczyc.
Gość Badix Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 A orientujesz sie jeszcze w kwestii czy oryginały - jeśli chodzi o czujniki - bo takie są do kupienia - podejdą pod np. urządzenie nieoryginalne ? Czy po prostu czujnik - to czujnik.
schiller Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 napewno nie podejda. bo czujniki ori sa zakonczone kostka i kabel na stale jest w sterowniku natomiast w nie ori jest dokladnie na odwrot. tzn kabel na stale jest w czujniku a w sterowniku sa kostki. czujnik to nie osrazu czujnik. sa rozne klasy jakosciowe. wiekszos tych czujnikow sprzedawanych na allegro maja wlasnie takie kiepskie czujniki ktorych zywotnosc moze nie przekroczyc 6 miesiecy. dlatego jak sie zdecydujesz na zestaw nie ori to szukaj tylko takiego z 2 letnia gwarancja. w warsztacie znajdziesz opis montażu.
Rekomendowane odpowiedzi