Mariusz Opublikowano 1 Lipca 2007 Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam.Założyłem nowe łożyska do przodu firmy SKF po przejechaniu około 6 tyś km łożyska buczą.Wcześniej założyłem OPTIMALA i też po około 5 tyś km zaczęły buczeć teraz SKF i też buczą co może być przyczyną ?
Gość zdeniu Opublikowano 1 Lipca 2007 Opublikowano 1 Lipca 2007 może wadliwy montaż może coś jest z piastami
Mariusz Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Opublikowano 1 Lipca 2007 Łożyska były wciskane sprzyżądem nacisk był na szalke zewnętrzną a np czy może być to spowodowane od kół.Wczesniej miałem alumy 16 stki było ok założyłem 15 stki sa problemy.Opony nowe i koła wywarzone....
alcazar Opublikowano 1 Lipca 2007 Opublikowano 1 Lipca 2007 Aby wykluczyc czy to aby na pewno łożyska spróbuj przełożyć koła z tyłu na przód.
Gość spedyt Opublikowano 1 Lipca 2007 Opublikowano 1 Lipca 2007 Aby wykluczyc czy to aby na pewno łożyska spróbuj przełożyć koła z tyłu na przód. Potwierdzam tą teorię, ostatnio przerabiałem podobny problem wszyscy mówili mi mi żebym się szykował do wymiany łożysk bo wyją a wystarczyła zmiana opon i jest cisza
golab24 Opublikowano 2 Lipca 2007 Opublikowano 2 Lipca 2007 To ja mam jeszcze jedno pytanie w temacie lozyska. Czy jak alufelgi nie maja dekielkow i widac przez otwor srodkowy srobe ktora mocuje to wszystko i jakis plastik (pewnie lozysko) to czy to moze powodowac szybsze zurzycie lozysk. Zakladam ze lozyska sa szczelne ale.... A i jeszcze jedno czy przypadkiem na przednich pisatach nie powinno byc takiego malego dekielka zakrywajacego srobe tak jak to jest na tylnich?
alcazar Opublikowano 2 Lipca 2007 Opublikowano 2 Lipca 2007 1. Brak dekielków w alufelgach nie ma wpływu na stan łożysk. 2. Przednia piasta nie posiada dodatkowej osłony.
Mariusz Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Opublikowano 2 Lipca 2007 Witam.Założyłem koła od innej AUDICZKI i jest okej.. Dzęki. :th:
Rekomendowane odpowiedzi